Căutare Live

Un pumn de nuci pe zi te tine departe bolile cardiace

Un pumn de nuci pe zi tine medicul departe cel putin in cazul persoanelor predispuse la boli cardiace. O spun oamenii de stiinta americani care au studiat intensiv problema in ultimii cinci ani. Rezultatele i-au uimit. Simpla introducere a nucilor, uleiului de masline si a altor fructe oleaginoase in alimentatia zilnica poate scadea riscul de infarct pana la jumatate.

Sunt ani buni de cand auzim ca dieta bazata pe nuci, peste, alune, fructe si legume este sanatate curata. Specialistii au adus acum si confirmarea.

“Ambele diete mediteraneene folosite in studiu, spre deosebire de o alta bazata pe reducerea grasimilor, sunt asociate cu o reducere de peste 30% a riscului de atac miocardic, infarct sau alte boli cardio-vasculare. Daca mancam fructe oleaginoase in fiecare zi, in special nuci, poti reduce riscul de a aface infarct la jumatate”, spune Emilio Ross, un medic ce a participat la studio.

Cei 7.500 de participanti la studiu, toti cu probleme cardiace, au fost impartiti in mai multe grupuri. Unii au fost incurajat sa consume peste si minimum patru lingurite de ulei de masline zilnic. Altii au primit, in schimb, sarcina de a manca un mix de alune, nuci si migdale zilnic. Dupa cinci ani, rezultatele sunt de necontestat. In majoritatea cazurilor, dieta a dat rezultate mai bune decat unele medicamente.

In paralel, medicii au testat si rezultatele unei diete slabe in grasimi, dar bazate pe mancare procesata, asupra oamenilor predispusi la probleme cardiace. Rezultatele nu i-au convins insa. In Romania, alaturi de cancer, bolile de inima sunt principala cauza a mortalitatii.

Din 25 februarie, Jurnalul National va aduce: Dictionarul medical Ilustrat...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri