Căutare Live

Vești triste pentru persoanele bolnave de diabet. Riscurile enorme la care sunt expuși sunt îngrijorătoare

Vești triste pentru persoanele bolnave de diabet. Riscurile enorme la care sunt expuși sunt îngrijorătoare. În urma unui nou studiu, s-a demonstrat că, în foarte scurt timp cantitatea de insulină va fi insuficientă pentru tratarea tuturor persoanelor bolnave de diabet.

Vremurile în care trăim, alimentația necorespunzătoare și lipsa timpului pentru a pregăti o alimentație sănătoasă, fac ca numărul persoanelor supraponderale să crească semnificativ. Acest lucru conduce de cele mai multe ori și la creșterea numărului de persoane care suferă de diabet.

În urma unui nou studiu, s-a demonstrat că, în foarte scurt timp cantitatea de insulină va fi insuficientă pentru tratarea tuturor persoanelor bolnave de diabet.

Până în 2030, aproximativ 79 de milioane de adulţi cu diabet zaharat de tip 2 ar putea avea nevoie de insulină. Studiul arată că, dacă actualele cantităţi de medicament rămân la acest nivel, 40 de milioane de bolnavi ar putea rămâne fără tratament, potrivit revistei ,,The Lancet Diabetes and Endocrinology".

„Aceste estimări sugerează că nivelurile actuale de acces la insulină sunt extrem de inadecvate în comparaţie cu nevoile proiectate, în special în Africa şi Asia", a explicat dr. Sanjay Basu, asistent universitar la Universitatea Stanford. "Şi ar trebui depuse mai multe eforturi pentru a depăşi această provocare din domeniul sănătăţii”, a mai spus el.

Cercetătorii preconizează că numărul de adulţi cu diabet zaharat de tip 2 va ajunge la 25%, de la 406 de milioane în 2018 la 511 milioane în 2030. Se aşteaptă ca SUA să fie pe locul trei, cu cele mai numeroase cazuri de diabet care vor ajunge la 32 de milioane în mai mult de un deceniu.

Conform statisticilor, în România, peste 11% dintre români suferă de diabet. Din păcate, procentul nu este exact, întrucât multe persoane nu au depistat boala și nu și-au făcut analizele corespunzătoare pentru a depista boala.

Ce pățești dacă stai pe telefon înainte de culcare! Efectele se văd imediat... Ea este cercetătoarea care a adus în Europa terapia revoluționară numită ,,Miracol" care vinde cancerul! În ce cons...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x