Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vezi topul celor mai misterioase boli umane!

Raceala este o boala comuna care afecteaza milioane de oameni in fiecare an. Afla ca aceasta se afla in topul celor mai misterioase boli din lume!

1. Sindromul accentului strain - este o tulburare neurologica extrem de rara care face ca persoana sa vorbeasca cu un accent strain. Aceasta poate sa apara in urma unor leziuni puternice ale creierului. In lume exista aproximativ 30 de cazuri.

2. Boala Morgellons - are simptome extrem de ciudate. Pacientul simte miscari sub piele si deseori se formeaza rani la suprafata din care ies fibre ciudate. Unii pacienti pot avea impresia ca au insecte sub piele.

3. Sindromul gurii care arde - cauzeaza dureri cronice la nivelul cavitatii bucale. Durerea afecteaza limba, gingiile, buzele si cerul gurii. Medicii nu au reusit sa descopere cauza acestei dureri, dar exista cateva optiuni de tratament.

4. Sindromul piciorului agitat - este o tulburare neurologica care afecteaza 12 milioane de americani. Pacientii care sufera de acest sindrom au o senzatie inconfortabila in picioare si o nevoie incontrolabila de a le misca. Ciudat la aceasta boala este ca devine si mai agresiva cand persoana incearca sa se relaxeze.

5. Raceala - este o boala extrem de comuna. Desi exista numeroase remedii pentru a o preveni, nu s-a descoperit un leac impotriva acesteia.

6. Tulburarea excitarii genitale persistente - afecteaza femeile de toate varstele. Aceasta se manifesta prin senzatii intense si congestie in zona genitala fara a exista vreun stimul. Se spune ca simptomele pot dura si zile intregi.

7. Autismul - afecteaza 1 din 100 de copii si are o incidenta mai crescuta la baieti. Cauzele acestei boli sunt necunoscute. Autismul se caracterizeaza prin interactiunea sociala scazuta si probleme severe de comunicare verbala si non-verbala.

8. Sindromul Pica - se considera ca este cauzat de lipsa anumitor nutrienti din organism. Acest lucru ii face pe indivizi sa manance produse necomestibile precum pamantul, hartia sau chiar propriul par. Nu exista tratament pentru aceasta boala.

9. Boala Creutzfeld-Jakob - este o disfunctie degenerativa a creierul care duce la cresterea rapida a functiilor mentale si a miscarii. Aceasta afecteaza pacientii de peste 50 de ani. Problemele de memorie, de comportament, de vedere si coordonarea musculara slaba duce la instalarea dementei, a comei si a mortii. Nu s-a descoperit un medicament pentru vindecarea bolii.

10. SIDA - a fost descoperita acum 25 de ani. Se afla printre cele mai frecvente boli cauzatoare de moarte din lume. Momentan, singura modalitate de prevenire a raspandirii virusului HIV este buna educatie.

Sursa: foxnews.com

Foto: hepta.ro

Recomandari