Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

VIDEO! Afla totul despre bruxism - scrasnitul dintilor!

Va treziti dimineata cu dureri de cap sau de dinti? S-ar putea sa fiti una dintre persoanele care sufera de bruxism, sau boala scrasnitului dintilor. Desi pare o afectiune destul de banala, ea nu trebuie deloc neglijata.

Scrasnitul dintilor, sau bruxismul, este atat o problema medicala cat si una stomatologica. Si asta deoarece afecteaza atat dintii si structura care ii inconjoara, cat si capul. Cu timpul afectiunea poate duce chiar la distrugerea tesutului gingival si osos.

Bruxismul apare cel mai frecvent noaptea, in timpul somnului. De cele mai multe ori, scrasnitul dintilor este un act involuntar, care trece neobservat. Primele simptome sunt insa destul de evidente: dureri in maxilare, in tample, in urechi - rezultatul unor contractii exagerate a musculaturii din zona.

Printre cauzele aparitiei bruxismului se numara stresul, agresivitatea, iar cel mai frecvent, alinierea anormala a dintilor, care n-a fost corectata la timp. Eliminarea acestui tic nu este deloc usoara.

In cazurile mai putin grave, se poate incerca si tratamentul din popor. Inainte de culcare puteti rontai un morcov, pentru a "obosi" maxilarul. Iar daca ati avut o zi stresanta, puteti apela la un masaj de relaxare, sau sa beti un pahar de lapte cald. In ultima faza, puteti incerca sa va relaxati muschii maxilarului cu o compresa calda.


Recomandari