VIDEO! Remedii pentru tuse

Sezonul rece vine cu raceli, guturai, viroze sau gripe dar, de cele mai multe ori, mai chinuitoare decat boala in sine, e tusea. Nu trebuie sa disperam insa - pentru orice fel de tuse exista remediu.O tuse umeda, adica o tuse cu expectoratie, se trateaza si printr-o buna hidratatare si prin aerosol. Siropurile din plante sunt primele la care putem apela cu incredere. Impachetarile fac si ele minuni, mai ales atunci cand nimic nu pare sa mai aiba efect. Ele se pot face cu seminte sau faina de mustar.

In momentul in care pacientul sta culcat, secretiile respective se acumuleaza, si-atunci intr-o pozitie mai ridicata, poate favoriza drenajul secretiilor respective, eliminarea secretiilor respective, ceea ce ajuta sa elimine, sa reduca tusea.

Daca este vorba de o tuse uscata, tratamentul difera putin. Aceasta se trateaza cu medicamente care inhiba reflexul de tuse. Ceaiurile o pot calma de asemenea, iar infuzia de ceapa alba si-a dovedit eficienta in timp.

Un remediu natural si extrem de eficient sunt si castanele. Febra, tusea, chiar si bronsitele pot fi tratate prin fructele, frunzele sau chiar scoarta de castan. Sub forma de infuzii sau consumate ca atare.

Daca in citeva zile vedem ca simptomele se accentueaza, daca tusea isi schimba caracterul si devine o tuse mai chinuitoare, sau daca dintr-o tuse seaca devine o tuse cu expectorant, sau daca febra creste, sau apar ti alte semne ingrijoratoare, atunci sigur ca vizita la medic singura solutie.

Mai ales in cazul copiilor, tusea poate fi semnul a ceva mai grav. O tuse prelungita poate arata o bronsita asmatica sau diferite boli alergice pe care doar medicul le poate descoperi.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri