Căutare Live

VIDEO! Terapia prin arta, modalitatea perfecta de a scapa de stres

Desenul a fost, cu siguranta, una din activitatile preferate din copilaria oricui. Insa odata cu cresterea in varsta, multi dintre noi am renuntat sa ne mai exprimam gandurile prin imagini, considerand ca desenul este o activitate copilareasca. E bine de stiut ca arta in general, are o inalta capacitate de eliberare si descarcare a tensiunii interioare. Ba mai mult, poate fi folosita si in tratarea anumitor boli psihice.Este o terapie alternativa care practic ajuta si in rezolvarea de ordin fizic si psihic in sensul ca prin desen, oamenii reusesc sa scoata in afara niste lucruri din propia interioritate.

Acest tip de terapie ofera rezultate surprinzatoare in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme de adaptare, dificultati de invatare sau cu aspecte ce au la baza conflicte personale.

Terapia prin arta nu poate face insa miracole. De aceea, are si contraindicatii. De exemplu in cazul depresiilor severe. Nu este o metoda care sa rezolve absolut orice fel de problema si mai ales cand discutam de un istoric de nevroze sau un istoric de probleme..este mai degraba o metoda alternativa, adjuvanta.

Terapia prin arta este o forma de tratament recunoscuta si de medicina si este indicata tuturor categoriilor de varsta.

Foto: www.arttherapy-co.org

Pancreasul contine trei miliarde de celule miraculoase... VIDEO! Terapia prin arta...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x