- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Coacăzele negre sunt bogate în antioxidanţi, dar şi vitamina C, motiv pentru care sunt foarte căutate din momentul în care temperaturile încep să scadă! Până acum, pe piaţă se găseau numai dulceaţă şi sirop. Un producător din Târgu Mureş vine cu o variantă care îmbină utilul cu plăcutul: vinul de coacăze.
De trei ani un inginer ia cu asalt piaţa produselor naturiste. Matyas Gyarmati este inginer industia lemnului si are 34 de ani. Din mica fermă de lângă Târgu Mureş ajung pe mesele românilor delicatese pe bază de coacăze negre.
Tehnologia de fabricaţie este una specială şi asta pentru că fructele nu sunt foarte dulci, dar sunt foarte acidulate. Şi metodele de păstrare sunt aparte.
O sticlă de vin de coacăze negre costă 18 lei, în timp ce una de sirop se vinde cu 25 de lei. Între timp, reţeta moştenită de la bunici i-a adus recunoaştere internaţională producătorului târgmureşan.
Vinul de coacăze negre este indicat celor care suferă de anemie, dar şi celor care au tensiune oscilantă. Ajută la regenerarea globulelor roșii, iar o cură cu acest produs ajută şi circulaţia periferică. Este indicat chiar și la diabetici și a celor care vor să țină cură de slăbire.