Studiul efectuat de catre cercetatorii japonezi demonstreaza ca acest ingredient poate proteja organismul impotriva virusului sincitial respirator care sta la bazabronsitelor si pneumoniilor si care afecteaza in sezonul rece milioane de persoane. In acest moment nu exista un vaccin impotriva acestui virus, astfel ca descoperirea japonezilor poate fi o adevarata piatra de hotar in tratarea problemelor respiratoriia. In plus, acest compus se pare ca are si efecte antiinflamatorii.
"Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale, iar acest fapt nu conteneste sa isi faca simtite efectele pozitive. Hameiul se afla din nou in centrul atentiei, un compus al sau – Humulona, dovedindu-se un inamic al sacaitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerata mai degraba un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iata ca berea este indicat sa fie inclusa in alimentatie si pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument in plus in acest sens. Desi cantitatile de Humulona depistate in continutul de hamei al berii sunt mici, un consum de bere moderat, pe o perioada indelungata, ar fi posibil sa conduca la obtinerea efectului din aceasta cercetare”, declara Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
sursa: Income Magazine
foto: Hepta.ro