Dacă ai o afecţiune, este bine să ştii ce alimente să consumi pentru a te face bine. Este suficient să faci niște legături vizuale pentru a-ți da seama ce ar trebui să consumi.
1. Morcovi-ochi
Morcovii sunt bogaţi în beta caroten (vitamina A), o dietă bogată în morcovi ajutând la stimularea sănătăţii ochilor.
2. Nuci – creier
Nucile mențin tinere funcțiile creierului. Acestea constituie surse ideale de acizi graşi esenţiali – Omega-3 şi Omega-6, precum şi de acid folic, vitamina E şi vitamina B6.
3. Struguri - plămâni
Când vine vorba de detoxifierea plămânilor, strugurii sunt cea mai bună alegere. Ei conțin o substanță numită proantocianidină, care acționează ca un tonic, combate radicalii liberi, sporește imunitatea căilor respiratorii, ameliorează astmul și reduce riscul de emfizem pulmonar.
4. Roşii - inimă
Roşiile ajută la prevenirea şi combaterea unor boli de tip coronarian datorită unui puternic antioxidant pe care îl conţin.
5. Ghimbir – Stomac
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei.