Tot mai multe persoane au colesterolul ridicat. Poate fi considerată afecțiunea cea mai răspândită în societatea actuală, fiind cauzată de alimentație nesănătoasă și stresul constant în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Acestea sunt cele mai bune alimente care ajută la reducerea colesterolului.
Să fim sinceri, este aproape imposibil să ne schimbăm complet programul și obiceiurile alimentare. Așa că vă propunem o listă de produse ce vă vor ajuta să vă mențineți greutatea constantă și să reduceți valoarea colesterolului.
1. OVĂZUL
Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineață. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.
2. VINUL ROȘU
Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roșu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roșii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedește că persoanele care consumă vin în mod regulat (și în cantități moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic.
3. SOMONUL ȘI PEȘTELE GRAS
Știm despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenței și a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic
4. NUCILE
Dacă vrei să îți scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriție arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%.
5. FASOLEA
Fasolea este bună pentru inimă, dupa cum au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Arizona. O jumătate de cană de boabe de fasole puse într-o supă scad colesterolul total cu 8%.
6. CEAIUL
Ceaiul alb este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, protejând impotriva nivelului mare de LDL. Ceaiul negru reduce lipidele cu 10% in 3 săptămâni.
7. CIOCOLATA
Partea frumoasă a oricărei diete! Ciocolata este bogată în antioxidanți ce cresc colesterolul bun (HDL) cu până la 24% în 12 săptămâni. Dacă vrei să obții cele mai bune rezultate, consumă ciocolată neagră.
8. MARGARINA
Surpriza listei este margarina. Ea poate fi considerată un înlocuitor sănătos al untului, dacă este aleasă cu atenție. Consumul regulat poate să scadă colesterolul cu 3%.
9. SPANACUL
Conține luteină, un pigment gălbui întâlnit și în gălbenușurile de ou. Luteina are un rol important în regenerarea celulară și la prevenirea îmbătrânirii. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină consumată zilnic scade colesterolul rău, care poate cauza blocaje arteriale.
10. USTUROIUL
Beneficiile usturoiului sunt numeroase: este o sursă importantă de zinc, previne coagularea sângelui, reduce tensiunea, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor, împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge etc.
Nu te mai oprești din slăbit! Dieta de trei zile sau cum să dai jos cinci kilograme într-un timp record! Trupul tău va f... Tipul de pește care îți distruge sănătatea! Mii de români îl consumă, dar habar n-au cât de periculos e! ...