Căutare Live

Masajul în talpă - terapie eficientă sau mit?

Masajul în talpă este o practică străveche, apărută în Asia, și celebră, peste tot în lume, pentru beneficiile sale asupra organismului. De-a lungul timpului, au fost voci care susțineau că această procedură ar fi doar un mit și că o ședință de reflexoterapie, localizată în talpă, nu-ți oferă nimic mai mult decât relaxare. Să fie oare vorba de o terapie eficientă sau doar o legendă? Află, mai departe, câteva detalii interesante despre masajul în talpă.

Masajul în talpă - terapie eficientă sau mit?

Află, mai departe, câteva detalii interesante despre masajul în talpă.

Tehnică veche de mii de ani

Despre masaj am putea spune că este vechi de când lumea întrucât era practicat chiar și acum mai bine de 5.000 de ani în urmă ca metodă de vindecare sau relaxare. Grecii, persanii, egiptenii, chinezii sau japonezii, cu toții au folosit această ingenioasă terapie pornind de la faptul că talpa este o hartă a întregului corp și că reprezintă diferite zone din organism prin principalii centri nervoși. Bineînțeles, întotdeauna au existat și teorii îndepărtate de la eficiența masajului în talpă pentru corp, ca de exemplu cea a indienilor din America care încă mai cred că tălpile picioarelor asigură legătura spiritului cu universul.

Această practică terapeutică a medicinei alternative cunoaște un succes extraordinar și în zilele noastre. Masajul în talpă urmează principii vechi, dar include și abordări moderne, însă este complet diferit față de setul de îngrijiri medicale standard stabilit pentru anumite afecțiuni, de aceea apar întrebări în ceea ce privește eficacitatea sa.

Beneficiile masajului în talpă

Picioarele sunt, poate, cele mai neglijate zone ale corpului. Deși ar trebui protejate, la fel ca orice altă parte a organismului, ele atrag atenția doar atunci când devin dureroase. Tălpile reprezintă centrul de stabilitate al corpului, iar prin masarea lor pot fi vindecate foarte multe afecțiuni. Creierul, ochii, glanda tiroidă, ficatul, pancreasul, urechile, rinichii sau vezica urinară, toate aceste organe au câte un punct reflex corespondent în talpă. Reflexoterapeuții masează cu atenție acești centri nervoși și, așa, reușesc să trateze bolile respectivelor organe. Dacă nu ai timp să mergi în mod regulat regulat la astfel de ședințe, apelează la scaune de masaj Komoder full body și bucură-te de efectele deosebite ale acestei proceduri, chiar la tine acasă.

Masajul în talpă întărește sistemul nervos, îmbunătățește circulația, crește nivelul de energie din corp și ajută la eliminarea toxinelor. Tehnica este ideală și pentru eliminarea durerilor de cap, deoarece micșorează tensiunea intramusculară. Reflexoterapia redă starea de bine, ameliorează durerile articulare, reduce febra musculară, previne edemele și ameliorează durerile menstruale. Este practicată, în mod constant, și pentru a alunga depresia și anxietatea, dar și pentru că ajută la obținerea unui somn liniștitor. Beneficiile masajului în talpă se observă la nivelul întregului organism, această tehnică deosebită fiindu-ne de un real folos pe măsură ce îmbătrânim.

Rezultatele masajului în talpă nu apar dintr-o dată, ci este nevoie de mai multe ședințe pentru a fi utilizat ca metodă de tratament. De aceea, în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții, poți avea nevoie de masaj în talpă câteva săptămâni bune sau chiar luni de zile la rând.

Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x