Antena Căutare

Portocala- reală sursă de sănătare în sezonul rece

Portocala este fructul preferat în sezonul rece, ea fiind mâncată mai ales pentru vitamina C și antioxidanți, care întăresc imunitatea și previn infecțiile și răceala. În plus,  portocala conține fitochimicale, care luptă împotriva agenților cancerigeni. Există mai multe motive pentru care ar trebui să includem în dieta zilnică portocalele, dar cele mai importante sunt:

Portocala este fructul preferat în sezonul rece, ea fiind mâncată mai ales pentru vitamina C și antioxidanți, care întăresc imunitatea și previn infecțiile și răceala. În plus, portocala conține fitochimicale, care luptă împotriva agenților cancerigeni. Există mai multe motive pentru care ar trebui să includem în dieta zilnică portocalele, dar cele mai importante sunt:

  • Reglează tensiunea arterială

Portocalele sunt sursă de magneziu, mineral care ajută la stabilizarea valorilor tensiunii arteriale. În plus, flavonoidele prezente în fruct mențin sub control hipertensiunea arterială.

  • Previne afecțiunile cardiovasculare

Antioxidanții găsiți în fruct luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi și previn oxidarea colesterolului. Colesterolul oxidat te îmbolnăvește din interior, împiedicând fluxul sangvin să ajungă la inimă, ceea ce poate provoca un atac de cord. În plus, proprietățile antioxidante neutralizează efectele radicalilor liberi și protejează inima de diverse afecțiuni.

  • Combate infecțiile virale

Portocalele sunt sursă importantă de vitamina C, care este considerată un stimul al imunității. Când sistemul imunitar este puternic, organismul este capabil să lupte împotriva infecțiilor și să prevină îmbolnăvirea. În plus, polifenolii prezenți în portocală sunt antivirali, luptând cu virusul ajuns în corp și care provoacă infecția.

  • Previne pietrele la rinichi

Studiile arată că prin consumul regulat de suc de portocale (fructe citrice) este redus riscul de pietre la rinichi, deoarece elimină excesul de acid citric din urină și reduce aciditatea. În plus, substanțele nutritive prezente în portocale îmbunătățesc funcția rinichilor fără să crească valorile tensiunii arteriale și nivelul de zahăr din sânge, combătând și stresul.

  • Combate constipația

O foarte bună sursă de fibre solubile și insolubile, portocalele stimulează tranzitul intestinal și cantitatea de suc gastric produs, îmbunătățind digestia. Portocalele sunt recomandate persoanelor care suferă de constipație.

Alege fructele și legumele preferate de pe Lajumate.ro, ai peste 1.000 de oferte din care poți alege.

Cum să ai un sistem smart home, cu mai puțin de 1.500 de euro?... De ce are nevoie o femeie pentru a fi fericită? Iată care sunt cele 3 mari dorințe ale ei!...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x