Românii își plătesc la timp chiria, dar întârzie cu plata ratelor la bancă!

 

Românii au cel mai des facturi restante la bănci, dar și la utilități și telefonie mobilă. În schimb ei nu uită să platească la timp chiriile sau creditele ipotecare.

O treime (34%) dintre români au întârzieri la plata ratelor bancare, într-un procent asemănător cu germanii (33%), potrivit unui studio realizat de grupul Kruk în şapte ţări unde compania desfăşoară operaţiuni: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania.

În cele mai multe cazuri, respondenţii au spus că înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare şi a sumelor împrumutate de la familie şi prieteni. Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor. În ceea ce priveşte creditele ipotecare, spaniolii se află pe primul loc cu un procentaj de 29%, în timp ce respondenţii din celelalte şase ţări participante la studiu, înregistrează întârzieri cu un procentaj între 10% pentru România şi 17% pentru Germania.

Pentru aceste tipuri de plăţi, polonezii înregistrează cel mai scăzut procentaj, doar 2% dintre respondenţi. Dacă luăm în calcul întârzierile la plata utilităţilor: gaz şi electricitate, 35% dintre români au răspuns că au întârzieri la plata acestor utilităţi, comparabil cu rezultatele înregistrate de către respondenţii italieni (38%). Opusul acestor rezultate este prezentat de către Republica Cehă (8%) şi Germania, cu 14%.

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.  

                

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe