Sfaturi pentru cei care pleacă la drum lung cu mașina de sărbători

Iarna toți șoferii trebuie să își dorească să conducă în siguranță, de aceea ei trebuie să adapteze obiceiurile lor de condus la starea vremii și să își echipeze corespunzător autoturismele.Iată câteva sfaturile utile pe care specialiștii în domeniu le oferă șoferilor:

Iarna toți șoferii își doresc să conducă în siguranță, de aceea ei trebuie să adapteze obiceiurile lor de condus la starea vremii și să își echipeze corespunzător autoturismele. Iată câteva sfaturile utile pe care specialiștii în domeniu le oferă șoferilor:

Înainte de a porni la drum trebuie, mai întâi de toate, să faceți o verificare a mașinii la un service autorizat și să respectați recomandările personalului avizat.

Este foarte important să verificați prognoza meteo înainte de a porni la drum, asigurați-vă că nu sunt blocaje pe diferite porțiuni de drum. Pregătiți-vă pentru situații dificile cu o trusă de prim ajutor, lanțuri antiderapante, cablu de remorcare. Totodată, luați câteva provizii o pătură, apă și lanternă.

.

Se spune că mașinile SUV sunt cele mai potrivite pentru o vreme capricioasă din timpul iernii, dar și o mașină berlină poate face față iernii dacă este echipată corespunzător.

Astfel, nu trebuie să plecați la drum dacă nu aveți montate anvelope de iarnă. Acestea joacă un rol important în sistemul de frânare și asigură stabilitatea mașinii pe timpul iernii.

Motorul pornește mai greu în sezonul rece comparativ cu restul anului, mai ales în cazul unei mașini diesel. Trebuie să faceți plinul, pe cât posibil, pentru că o cantitate mare de carburant în rezervor se răcește mai greu.

Intră pe CarZZ.ro și alege o mașină echipată pentru iarnă dintre cele peste 100.000 de anunțuri gratuite.


Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri