Te-ai întors din concediu? Vezi cum să fii la fel de productiv la muncă după concediu!

Primele zile de după vacanță sunt întotdeauna mai dificile, dar relaxează-te! Sunt modalități prin care poți deveni la fel de productiv după concediu. Iată ce ar trebui să faci:

Primele zile de după vacanță sunt întotdeauna mai dificile, dar relaxează-te! Sunt modalități prin care poți deveni la fel de productiv după concediu. Iată ce ar trebui să faci:

  • Realizează un plan de activități

Planificarea săptămânii de lucru îți salvează timp prețios, te ajută să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor importante, permițându-ți mai mult control.

Specialiștii spun că fiecare minut petrecut în planificare sarcinilor economisește 10 de minute de lucru. În plus, realizează planul cu ce trebuie să faci a doua zi cu o seară înainte de pleca de la birou, nu durează mult.

  • Pregătește-ți ținuta pentru a doua zi cu o seară înainte

Evită să pierzi timp și energie asupra deciziilor inutile, deci pregătește-ți hainele pentru a doua zi cu o seară înainte.

  • Printează-ți lista cu sarcinile zilnice

Ai o singură listă de sarcini, care conține toate activitățile care trebuie făcute? Atunci printeaz-o și actualizeaz-o cu sarcinile cele noi și prioritizează-le. Se întâmplă că primește e-mailuri cu sarci noi. Prin urmare, reorganizarea acdtivităților de zi cu zi te va ajuta să păstrezi totul sub control.

  • Lucrează organizat

Lista ta de sarcini trebuie să fie organizată, pe baza priorităților sarcinilor. Sarcinile prioritare trebuie să se regăsească în partea de sus a foii, urmate de cele care au rata de prioritate mai mică. Asigură-te întotdeauna că termini ce este mai important. Utilizează regula 80/20 pentru a identifica sarcinile prioritare. Legea lui Pareto spune că 20% din sarcinile tale vor ave ca rezultat 80% din valoarea totală a producției. Ceea ce înseamnă că dacă dai 10 sarcini pe lista zilnică și vei termina numai două dintre cele mai importante, acestea îți vor oferi 80% din rezultatele pe care le aștepți.

  • Mănâncă micul-dejun

Mâncarea unui mic dejun sănătos și echilibrat stimulează creierul de la primele ore ale zilei, iar tu vei avea o zi mult mai productivă.

Citește și
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
colaj de fotografii cua ndreea si radu la mireasa
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mai multe articole
  • Începe munca mai devreme

Majoritatea oamenilor sunt productivi în primele ore ale zilei. Dacă și tu ești așa, ia acest lucru ca un avantaj și concentrează-te asupra sarcinilor prioritare.

  • Verifică e-mailul în anumite momente ale zilei

Verificarea cu regularitate a e-mailului la anumite ore ale zilei este necesară pentru actualizarea listei de sarcini. Cu toate acestea, verificarea e-mailului constant este cel mai mare hoț de timp, și ar putea să te împiedice să-ți termini treaba la timp. Verificarea e-mailului de 2 până la 3 ori pe zi, cu excepția cazului în care aștepți pe un e-mail important, ar trebui să fie suficient pentru o zi fără stres și mai productivă.

  • Bucură-te de pauza de prânz

Nu sări peste pauza de prânz. Este momentul în care te poți deconecta de la problemele de la locul de muncă, pentru a te reîncărca cu energie și a te relaxa. În plus, pauza de prânz ajută pe om să-și împartă sarcinile de peste zi, pentru o productivitate optimă.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi vei reuși să fii mai productiv la locul de muncă, să ai o carieră de succes și să ții la distanță stresul!

Îți cauți un loc de muncă? Pe Lajumate.ro găsești peste 12.000 de oferte cu locuri de muncă în România!

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri