Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Te-ai întors din concediu? Vezi cum să fii la fel de productiv la muncă după concediu!

Primele zile de după vacanță sunt întotdeauna mai dificile, dar relaxează-te! Sunt modalități prin care poți deveni la fel de productiv după concediu. Iată ce ar trebui să faci:

Primele zile de după vacanță sunt întotdeauna mai dificile, dar relaxează-te! Sunt modalități prin care poți deveni la fel de productiv după concediu. Iată ce ar trebui să faci:

  • Realizează un plan de activități

Planificarea săptămânii de lucru îți salvează timp prețios, te ajută să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor importante, permițându-ți mai mult control.

Specialiștii spun că fiecare minut petrecut în planificare sarcinilor economisește 10 de minute de lucru. În plus, realizează planul cu ce trebuie să faci a doua zi cu o seară înainte de pleca de la birou, nu durează mult.

  • Pregătește-ți ținuta pentru a doua zi cu o seară înainte

Evită să pierzi timp și energie asupra deciziilor inutile, deci pregătește-ți hainele pentru a doua zi cu o seară înainte.

  • Printează-ți lista cu sarcinile zilnice

Ai o singură listă de sarcini, care conține toate activitățile care trebuie făcute? Atunci printeaz-o și actualizeaz-o cu sarcinile cele noi și prioritizează-le. Se întâmplă că primește e-mailuri cu sarci noi. Prin urmare, reorganizarea acdtivităților de zi cu zi te va ajuta să păstrezi totul sub control.

  • Lucrează organizat

Lista ta de sarcini trebuie să fie organizată, pe baza priorităților sarcinilor. Sarcinile prioritare trebuie să se regăsească în partea de sus a foii, urmate de cele care au rata de prioritate mai mică. Asigură-te întotdeauna că termini ce este mai important. Utilizează regula 80/20 pentru a identifica sarcinile prioritare. Legea lui Pareto spune că 20% din sarcinile tale vor ave ca rezultat 80% din valoarea totală a producției. Ceea ce înseamnă că dacă dai 10 sarcini pe lista zilnică și vei termina numai două dintre cele mai importante, acestea îți vor oferi 80% din rezultatele pe care le aștepți.

  • Mănâncă micul-dejun

Mâncarea unui mic dejun sănătos și echilibrat stimulează creierul de la primele ore ale zilei, iar tu vei avea o zi mult mai productivă.

  • Începe munca mai devreme

Majoritatea oamenilor sunt productivi în primele ore ale zilei. Dacă și tu ești așa, ia acest lucru ca un avantaj și concentrează-te asupra sarcinilor prioritare.

  • Verifică e-mailul în anumite momente ale zilei

Verificarea cu regularitate a e-mailului la anumite ore ale zilei este necesară pentru actualizarea listei de sarcini. Cu toate acestea, verificarea e-mailului constant este cel mai mare hoț de timp, și ar putea să te împiedice să-ți termini treaba la timp. Verificarea e-mailului de 2 până la 3 ori pe zi, cu excepția cazului în care aștepți pe un e-mail important, ar trebui să fie suficient pentru o zi fără stres și mai productivă.

  • Bucură-te de pauza de prânz

Nu sări peste pauza de prânz. Este momentul în care te poți deconecta de la problemele de la locul de muncă, pentru a te reîncărca cu energie și a te relaxa. În plus, pauza de prânz ajută pe om să-și împartă sarcinile de peste zi, pentru o productivitate optimă.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi vei reuși să fii mai productiv la locul de muncă, să ai o carieră de succes și să ții la distanță stresul!

Îți cauți un loc de muncă? Pe Lajumate.ro găsești peste 12.000 de oferte cu locuri de muncă în România!

Recomandari