Tipuri de materiale din care sunt confecționate tricourile pentru ciclism

Îmbrăcămintea specială pentru activitățile sportive reprezintă o investiție importantă. Optând pentru echipamentul corespunzător, te bucuri de confort și de siguranță și vei da un randament mai bun indiferent de tipul de mișcare pe care îl practici.

Tipuri de materiale din care sunt confecționate tricourile pentru ciclism

imgur.com

Inclusiv atunci când mergi cu bicicleta ai nevoie de accesorii dedicate, mai ales dacă obișnuiești să pedalezi des și pe distanțe lungi. Tricoul este o componentă importantă a costumului de cycling, de aceea trebuie ales corect. Există modele variate de tricouri pentru ciclism, însă trebuie să te asiguri că optezi pentru cele mai potrivite ție. Iată câteva tipuri de tricouri care sunt ideale pentru această activitate.

Tricouri din poliester

Materialul din care este confecționat un tricou de ciclism este, poate, cel mai important crteriu de alegere de care să ții cont. Adecvate sunt tricourile din poliester, confecționate, în proporții diferite, cu alte materiale (cum ar fi elastanul). Deși poate suna contraintuitiv să eviți țesăturile naturale în favoarea celor artificiale, acesta este exact lucrul pe care trebuie să-l faci. Țesăturile din poliester se usucă rapid și sunt respirabile, spre deosebire de materialele naturale (precum bumbacul) care, atunci când transpiri, se lipesc de piele și creează disconfort.

Tricouri din SUPPERLEGRA

Pentru plimbările pe două roți din sezonul cald, poți miza pe tricourile din SUPPERLEGRA (n.r. Super ușoare). Materialul se prezintă sub forma unei plase, foarte ușoare și respirabile. Fiind, totodată, extrem de subțire, te vei bucura de un confort termic sporit chiar și în ciuda temperaturilor toride.

Tricouri funcționale

O categorie specială de îmbrăcăminte pentru ciclism este reprezentată de tricourile funcționale. Cel mai important avantaj al acestora este că, multe dintre ele, conțin fibre speciale, din carbon, care transferă căldura generată de corp înapoi în mușchi, determinând încălzirea profundă a acestora din urmă. În plus, se reduce astfel consumul de oxigen, scăzând nivelul de oboseală musculară. Practic, tricourile tehnice ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice.

Sfatul nostru este să optezi pentru tricouri mai scumpe, realizate din panouri din diferite materiale. Acestea se adaptează perfect pe curbele corpului, de asemenea oferind un plus de performanță. De exemplu, pe partea din față a tricoului poate fi folosit un material rezistent la vânt, și un material mesh în zona axilelor, pentru a elimina transpirația.

Tricouri cu fermoar

Fermoarele au un rol important în cazul tricourilor de ciclism, deoarece ajută la ajustarea acestora în funcție de vreme, pentru a asigura ventilația potrivită. Printre fermoarele de calitate se numără și cele produse de către YKK, precum și cele care au la bază tehnologia CamLock. Aceasta blochează fermoarul când îl întorci în jos, ceea ce reprezintă un real atu în cazul tricourilor de ciclism.

De asemenea, dacă îți dorești un tricou de ciclism cu fermoar optează pentru modelele prevăzute cu ”zip garage” - vorbim, practic, despre o bucată mică de material care acoperă partea superioară a fermoarului atunci când este tras complet, până la gât. Rolul acestuia este cât se poate de evident: să ofere protecție împotriva rănilor și a iritațiilor ce ar putea fi cauzate de fermoar.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri