Florian este doar unul dintre turistii care au incercat aceasta metoda de a merge in vacanta gratuit. „Am descoperit site-ul cu 4 ani in urma si l-am folosit pentru prima data acum 3 ani. Era prima mea calatorie in Maroc cand am decis sa incerc site-ul”. De atunci, a facut turism la schimb in douasprezece tari. Locuieste in Bucuresti de opt luni si primeste la randul sau vizite din toate colturile lumii. A gazduit oameni din Hong Kong, Franta si China.
Reteaua numara in prezent peste trei3 milioane de membri. Fiecare dintre ei ofera gazduire sau calatoreste in casele altora. Dintre acestia, peste 10.000 sunt romani si, aproape jumatate au domiciliul in Bucuresti. Cand intri in comunitatea Couchsurfing trebuie sa fii pregatit sa oferi cateva informatii despre tine. Sincere si gata sa fie verificate. Numele, locul din care provii si locurile pe care le-ai vizitat.
Bogdan este un alt roman care a trecut prin experienta Couchsurfing: “Couchsurfing-ul nu inseamna numai cazare la un pret mai mic, redus. Inseamna interactiune cu comunitatea si cu turistii din zona respectiva.” Couchsurfer de 2 ani, el si-a tinut pana acum canapeaua ocupata. A profitat insa de altele, libere, din Brazilia si Italia. Acum, cauta o canapea disponibila in Irlanda sau Portugalia.
Cu fiecare musafir pe care il primeste, gazda isi mai deschide o usa catre o alta canapea. Cei mai pasionati de turism la schimb raman americanii. Anual, un milion gazduiesc sau sunt gazduiti prin Couchsurfing.