Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Vrei să te bucuri cât mai mult de buchetele de flori primite? Iată care sunt sfaturile noastre!

Nu-i așa că ori de câte ori primești un buchet de flori, ai vrea să îl păstrezi cât mai mult timp în stare perfectă? Florile sunt cele care aduc bucurie, sunt dăruite din dragoste și din admirație și ai vrea să le păstrezi pentru totdeauna.

Vrei să te bucuri cât mai mult de buchetele de flori primite? Iată care sunt sfaturile noastre!

Din păcate, acest lucru nu este posibil, însă poate în viitor se va putea. Momentan, tot ce putem să facem este să îți dăm câteva sfaturi despre cum poți să te bucuri mai mult de buchetele de flori primite. Știm că îți plac orice fel de buchete de flori incredibile, iar aceste sfaturi te vor ajută să le ai aproape mai mult de câteva zile.

  1. Alege o vaza încăpătoare pentru buchet: o vaza prea mică nu va lasă florile să se desfacă în voie (în cazul în care nu sunt complet desfăcute sau dacă sunt boboci) și nu le va permite nici să se bucure de lumina atât de necesară. Dacă nu ai o vaza perfectă pentru buchetul pe care l-ai primit, improvizează! Poți găși cu ușurință un bol mai înalt, o carafă de apă sau orice altceva ar putea funcționa și care arată foarte bine!
  2. Pune în buchet apă proaspătă, rece și completează ori de câte ori este necesar. Trebuie să verifici în fiecare zi nivelul apei și dacă a scăzut, adaugă imediat. Astfel, te vei asigura că florile au suficientă apă să se mențînă frumoase mai mult timp.
  3. Utilizează pliculețul cu hrană pentru flori pe care îl primești de la Maison d’Or. Acesta conține exact ceea ce au nevoie florile, pentru că tu să te bucuri de ele mai mult timp. Vei observă că în momentul în care vor începe să se ofilească, florile își vor păstra frumusețea și nu vei avea de strâns prea multe petale. Este ideal dacă vrei să păstrezi flori, presandu-le sau uscandu-le printr-o metodă specială!
  4. Locul unde amplasezi vaza este foarte important: ai grijă să nu fie în bătaia directă a razelor soarelui, să fie ferite de curent și de asemenea, nu amplasa florile lângă fructe (acestea emit diferite substanțe de-a lungul zilei, în timpul coacerii, substanțe care ar putea grăbi ofilirea florilor).

  1. La câteva zile, taie tulpinile florilor în mod oblic, cu un cuțit foarte ascuțit. Astfel, vei îndepărta partea de tulpină care se deteriorează în mod natural și vei permite florilor să absoarbă mai repede substanțele nutritive. O tulpină mai scurtă înseamnă că toate vitaminele sunt direcționate către flori, nu către supraviețuirea tulpinii.
  2. Îndepărtează toate florile ofilite: deși faci tot posibilul să ai grijă de buchet, câteodată s-ar putea să observi că unele flori se ofilesc mai repede. Este important să le îndepărtezi astfel încât să le protejezi pe celelalte.
  3. În cazul în care nu ai utilizat plicul special cu hrană pentru flori, ar fi bine să schimbi apă în fiecare zi. Apă proaspătă este tot ceea ce au nevoie florile pentru a se menține proaspete. Probabil ai făcut în trecut greșeală de a nu schimbă apă zilnic și ai observat cum se transformă, atât din punct de vedere olfactiv, dar și vizual.

Sperăm să te ajute toate aceste sfaturi de îngrijire a buchetelor de flori. Am vrea să știm pe care le aplicai deja și care ți se pare cel mai interesant!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro