Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt previziunile ANM pentru sărbătorile de iarnă

Nu vom avea zăpadă nici de Crăciun și nici de Revelion, dar mai multe informații a oferit directorul general ANM, Elena Mateescu în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Vremea este mai caldă anul acesta de sărbători decât în mod obișnuit

Antena 1

Vremea este mai caldă anul acesta de sărbători decât în mod obișnuit. Dacă zilele acestea temperaturile se situează între 0 și 9 grade la nivelul întregii țări, în ziua de dinainte de Crăciun, pe data de 24 decembrie, vremea este deosebit de caldă, cu valori care se situează între 12 și 14 grade.

În ziua de Crăciun, dacă în jumătatea de nord a țării temperaturile sunt în scădere, în sud și sud-estul se vor înregistra valori mari, între 11 și 13 grade.

Vremea este în general închisă, precipitațiile se vor înregistra în cantități moderate, în special burniță, dar la altitudini mai mari, peste 1400 de metri, este vorba despre precipitații mixte, și vor predomina ninsorile.

Pentru cei care se vor afla la munte în perioada sărbătorilor, stratul de zăpadă îi va bucura, deci vor putea putea practica sporturile de iarnă fără prea mari probleme.

Citește și: ”Acasă de Crăciun” cu Ștefan Bănică și invitații săi, show de excepție pe 25 decembrie, de la 23:45, la Antena 1

În acest moment, informațiile arată că nici de Revelion nu o să fie zăpadă. În săptămâna 28 decembrie - 4 ianuarie, temperaturile se păstrează ridicate, cu abateri mai mari de temperaturi în special în partea de sud-est, centru, dar și în zona centrală a țării.

Zonele în care va ninge în primele luni ale lui 2021

În luna ianuarie este posibil să fie zăpadă chiar și în zonele mai joase ale țării, dar până atunci Crăciunul rămâne fără zăpadă.

Datele stastice ale ultimilor ani spun că iarna își intră în drepturi în luna februarie. Anul 2020 se încheie cu un decembrie foarte călduros, la fel ca și decembrie 2019. Anul 2020 se poate adăuga seriei celor mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice.

Citește și: De Crăciun, Antena 1 a pregătit zile cu magie pentru toată familia

Ultimele știri