Prognoza Meteo, 1 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prima zi de aprilie aduce vreme apropiată de normal din punct de vedere termic în sud-estul țării și chiar ușor mai caldă în restul teritoriului.

Prognoza Meteo, 1 aprilie 2021

profimedia

Astfel temperaturile maxime se vor situa între 10 – 11 grade pe litoral și 19 până la 20 de grade în partea de vest.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate în vest, centru și nord unde mai ales spre seară local va ploua, iar trecător se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe la munte.

Vremea în Maramureș

În Maramureș cerul va fi în general noros și sunt așteptate ploi în special în partea a doua a zilei. Valorile termice se vor încadra astăzi între 16 și 19 grade.

Vremea în Crișana

Cer acoperit se anunță astăzi și în Crișana. Astăzi precipitații vor fi mai ales în jumătatea nordică a regiunii, în sud șansele de ploaie vor fi reduse, iar termometrele vor indica la prânz 21 de grade.

Vremea în Banat

În Banat cerul va fi acoperit de nori, iar spre seară vor veni și ceva ploi prin nordul regiunii. Maximele termice vor atinge 18-20 grade.

Vremea în Oltenia

Pentru Oltenia meteorologii anunță vreme variată cu soare în sud și cer mai mult noros în nord, acolo unde sunt așteptate și ploi. Mercurul din termometre va urca până la 18 grade.

Vremea în Transilvania

În Transilvania ziua de joi vine cu cer acoperit, ploi în nord și în nord-vest, dar și cu temperaturi frumoase. Așadar se vor înregistra înyre 12 și 19 grade.

Vremea în Moldova

Locuitorii Moldovei se bucura de soare în cea mai mare, excepție va face nordul unde înnorările vor fi accentuate, iar spre seară vor apărea și ploile. Valorile termice vor atinge 18 grade.

Vremea în Dobrogea

Dobrogenii vor avea parte de o zi cu mult soare, vânt slab și maxime ce se vor încadra între 9 și 14 grade.

Vremea în Muntenia

În Muntenia cerul va fi în general senin, vântul va adia slab iar temperaturile vor urca până la 18 grade. În capitală vom avea o zi de joi cu soare generos și 18 grade în termometre. Mâine vom începe ziua cu soare, dar pe parcurs e vor aduna norii și sunt așteptate ploi însoțite de fenomene electrice. La prânz se vor înregistra 20 de grade. Sâmbătă cerul va fi acoperit de nori, va ploua, iar maxima zilei va atinge 12 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 16 grade

Oradea – 22 grade

Cluj-Napoca – 16 grade

Suceava – 18 grade

Iași – 18 grade

Brașov – 14 grade

Sibiu – 16 grade

Timișoara – 20 grade

Craiova – 17 grade

București – 18 grade

Galați – 14 grade

Constanța – 10 grade

Ultimele știri