Prognoza meteo 10 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Mijlocul acestei săptămâni aduce vreme apropiată de normalul perioadei în nord și în nord-est și se va menține deosebit de caldă pentru această dată în restul teritoriului.

Prognoza meteo 10 februarie 2021

profimedia

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2-3 grade în nordul Moldovei și 17-18 grade în regiunile sud-estice.

Citește și: Vremea 11 februarie. Se răcește brusc și vin ninsorile

Cu toate acestea, în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi înnorări și va ploua pe arii mai extinse și moderat cantitativ în partea a doua a intervalului. Până mâine la ora 12.00 vom avea un cod galben de cantități însemnate de apă.

În Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 25-30 litri/ metru pătrat, iar pe arii restrânse, 40-60 litri/ metru pătrat.

Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei vor fi condiții de polei.

În Maramureș astăzi meteorologii anunță ploi și temperaturi ușor peste normalul perioadei. Așadar se vor înregistra maxime cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Ploile vor pune stăpânire și pe teritoriul Crișanei, cantitățile de apă fiind mai însemnate în estul regiunii. Temperaturile maxime vor urca astăzi până la 12 grade Celsius.

Precipitații sunt așteptate astăzi și în Banat. Pe lângă ploi vom avea astăzi vânt slab și maxime termice de până la 13 – 14 grade Celsius. În Oltenia cerul va fi mai mult noros și va ploua în special în nord-vestul regiunii. La prânz termometrele vor indica maxime cuprinse între 14 – 16 grade Celsius.

Pentru Transilvania, meterologii anunță cer acoperit și ploi în nord, vest și în est. Temperaturile vor fi și aici destul de ridicate, cu maxime cuprinse între 7 și 13 grade Celsius.

În Moldova se va arăta soarele, însă în nordul regiunii vom avea în continuare temperaturi scăzute. La prânz mercurul din termometre va indica maxime cuprinse între 3 și 17 grade Celsius. Dobrogenii vor avea o zi de miercuri cu soare și temperaturi anormal de mari. Așadar, se vor înregistra astăzi maxime cuprinse între 12 și 17 grade Celsius.

Pentru Muntenia veștile sunt la fel de bune. Cerul va fi variabil spre senin iar temperaturile vor urca astăzi până la 18 grade Celsius. În capitală astăzi vom avea soare și o maximă de 16 grade. Mâine așteptăm ceva precipitații slabe și o maximă de 15 grade Celsius. De vineri, însă, vremea se va răci, iar maxima zilei nu va depăși -1 grad Celsius.

Temperaturile maxime de astăzi din cele mai importante orașe ale țării

Oradea – 8 grade

Timișoara – 13 grade

Baia Mare – 8 grade

Craiova – 15 grade

Sibiu – 12 grade

București – 16 grade

Constanța – 16 grade

Galați – 16 grade

Brașov – 12 grade

Miercurea Ciuc – 8 grade

Iași – 8 grade

Cluj-Napoca – 8 grade

Suceava – 3 grade

Ultimele știri