Prognoza meteo 11 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 11 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 11 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Și astăzi valorile de temperatură vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei în nord-vest, nord și nord-est, dar mai ridicate decât cele normale în restul teritoriului, cu maxime cuprinse între 3-5 grade în nordul Moldovei și 17-18 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Cu toate acestea vom avea un cod galben de cantități însemnate de apă în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și în restul Carpaților Meridionali. Codul s-a instalat de ieri de la ora 14.00 și e valabil până astăzi la ora 12.00.

În aceeași notă vor fi polei și intensificări ale vântului în vestul și nord-vestul țării, cod galben ce e valabil de la ora 06.00 de dimineață până la ora 12.00. Un alt cod galben se va instala astăzi de la ora 12.00 valabil până mâine la ora 12.00, cod de răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, iar mai apoi și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei.

În Maramureș, în prima parte a zilei va ploua, iar spre seară precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 2-6 grade Celsius. Vremea se răcește și în Crișana. Pe lângă ploi vom avea intensificări ale vântului și condiții de polei. Maximele termice vor atinge 2-3 grade Celsius.

Bănățenii vor avea cer acoperit, precipitații, vânt și maxime cuprinse între 3 și 9 grade Celsius. Ploi sunt așteptate astăzi și în Oltenia. Temperaturile se vor menține și astăzi ridicate. Mercurul din termometre va urca până la 12 grade.

În Transilvania începem ziua cu cer noros și ploi în cea mai mare parte a regiunii. Odată cu lăsarea serii ploile se vor transforma în lapoviță și chiar ninsoare. Temperaturile de astăzi vor urca până la 5 – 12 grade Celsius.

În Moldova vom avea ploi în cea mai mare parte a regiunii, dar și ninsori în zona de nord. Maximele termice se vor încadra în general între -1 grad în nord și 15 grade în sudul regiunii. Pentru Doborgea, meteorologii anunță cer mai mult noros, ploi, vânt slab și temperaturi maxime cuprinse între 11 și 18 grade Celsius.

Precipitații așteptăm astăzi și în Muntenia. Din fericire vor fi și momente în care se va arăta soarele, iar pe parcursul zilei temperaturile vor fi ridicate, însă o dată cu lăsarea serii acestea vor scădea accentuat. La prânz se vor înregistra maxime cuprinse între 13 și 18 grade Celsius.

În capitală astăzi vom avea vreme variată, cu ploi slabe, dar și momente când se va arăta soarele. Maxima zilei va atinge 16 grade. În această noapte vremea se schimbă radical, astfel că mâine în București vom avea ninsori și o maximă de -1 grad. Sâmbătă cerul va fi variabil, dar temperatura maximă nu va depăși -2 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Oradea – 2 grade

Baia Mare – 3 grade

Suceava - -1 grad

Iași -7 grade

Miercurea Ciuc – 7 grade

Cluj-Napoca – 6 grade

Timișoara – 3 grade

Sibiu – 8 grade

Brașov – 12 grade

Galați – 13 grade

Constanța – 16 grade

București – 16 grade

Ultimele știri