Antena Căutare

Prognoza meteo 12 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Pentru astăzi, un nou cod galben de precipitații este în vigoare până mâine dimineață la ora 10.00. Vremea va fi închisă și va ploua în majoritaea regiunilor.

Prognoza meteo 12 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă, iar ploile vor pune stăpânire pe majoritatea teritoriilor.

Vremea la munte

În Carpații Meridionali și cei de Curbură vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va bate cu viteze de până la 80 km/h și va fi viscol, ceea ce va determina scăderea vizibilității. La altitudini de peste 1700 metri stratul de zăpada va fi consistent. În zona montană, maximele vor fi cuprinse între -1 și 5 grade Celsius.

Vremea în centrul țării

În centrul, vestul și sud-estul țării vremea va fi închisă, dar temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate pentru luna decembrie. Se vor înregistra maxime de până la 14 grade. În majoritatea regiunilor va ploua, dar vremea va fi caldă. Cantitățile de apă acumulate pe arii restrânse vor depăși 15 – 20 litri/ m2 în zonele sudice și estice.

În sud-vestul Moldovei și în nordul Munteniei, în zona subcarpatică și la altitudini sub 1700 metri, vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, iar cantițățile de apă acumulate vor fi mai importante cantitativ, atingând peste 20 – 30 litri/ m2.

În restul teritoriului, în special în zona de câmpie, vântul va sufla slab și moderat. Astăzi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 13 grade Celsius. Temperaturile minime înregistrate se vor situa între -2 și 10 grade Celsius. În zonele joase de relief, la orele dimineții, dar și ale serii se va forma ceață asociată cu burniță.

Astăzi în capitală cerul va fi acoperit de nori, iar spre seară va ploua. Cantitățile de apă accumulate vor fi de 10 – 15 litri/ m2. Vântul va sufla slab, cu viteze de 30 – 35 km/h. La amiază, temperatură maximă înregistrată va fi de 9 grade, iar minima este de 5 grade Celsius.

Vremea pe litoral

În Dobrogea, vremea va fi ploioasă, iar temperature maximă va atinge astăzi la prânz 13 grade Celsius, în timp ce minima anunțată de meteorologi este de 9 grade Celsius.

Prognoza Meteo, 11 decembrie 2020. Cod galben de precipitații. Unde vor predomina ploile... Prognoza Meteo, 14 decembrie 2020. Vreme mult prea caldă pentru această perioadă...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Ultimele știri
x