Prognoza meteo, 16 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Și finalul de săptămână aduce vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, deși valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă.

Prognoza meteo, 16 aprilie 2021

profimedia

Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul și estul țării, unde vor fi perioade cu precipitații predominant sub formă de ploaie.

La munte vor fi precipitații slabe mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari și tot aici vântul va avea intensificări.

Vremea în Maramureș

În Maramureș cerul se va menține acoperit de nori și va ploua, iar termometrele nu vor indica mai mult de 8 grade.

Vremea în Crișana

Cerul va fi noros și în Crișana, dar ploi se anunță doar izolat. Valorile termice nu vor depăși astăzi 9 grade.

Vremea în Banat

Pentru Banat meteorologii anunță cer mai mult noros în cea mai mare parte a regiunii. Soarele se va arăta doar trecător prin sud, iar temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 10 grade.

Vremea în Oltenia

În Oltenia vremea va fi ceva mai plăcută, cu cer variabil și temperaturi ce vor atinge astăzi 15 grade.

Vremea în Transilvania

În Transilvania se anunță vreme variată, cu cer preponderent noros și ploi în cea mai mare parte a regiunii. Din fericire, în partea de sud se va arăta și soarele din când în când, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar pe creste va ninge. Termometrele nu vor indica astăzi mai mult de 10 grade.

Vremea în Moldova

În Moldova vom avea atât ploi și cât și momente însorite. Ploi se anunță în special în nord și în nord-est în timp ce în restul regiunii cerul va fi variabil. Temperaturile vor atinge valori maxime de până la 14 grade.

Vremea în Dobrogea

Pentru Dobrogea se anunță ceva ploi prin nord, însă în jumătatea sudică a regiunii ne vom putea bucura de razele soarelui. Termometrele vor indica la prânz 13 grade.

Vremea în Muntenia

În Muntenia soarele se va arăta printre nori, dar în est și în nord-est vom avea în continuare condiții de ploaie. Temperaturile mai cresc puțin față de ziua de ieri și vor ajunge până la 15 grade.

În capitală astăzi cerul va fi mai mult noros, iar maxima zilei nu va depăși 15 grade. Mâine se anunță o zi cu cer acoperit, iar maxima nu va depăși 16 grade. De duminică se întorc ploile, iar temperatura maximă nu va depăși 12 grade.

Citeşte şi: Vremea 17 aprilie. Ploile vor pune stăpânire pe jumătate din ţară. Prognoza meteo pentru Capitală

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 6 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 8 grade

Suceava – 9 grade

Iași – 11 grade

Brașov – 8 grade

Sibiu – 8 grade

Timișoara – 10 grade

Craiova – 12 grade

București – 15 grade

Galați – 13 grade

Constanța – 12 grade

Ultimele știri