Prognoza meteo 18 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

După vreme rea, întotdeauna vine vreme bună. Astăzi continuă să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra în genral între 1 și 10 grade.

Prognoza meteo 18 februarie 2021

profimedia

Cu toate acestea, vom mai avea înnorări și temporar vor fi precipitații cu precădere în jumătatea de nord a țării, precipitații la munte și sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în rest.

Vor fi condiții de polei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și temporar și în sud, centru și în partea de est.

În Maramureș astăzi cerul se va menține mai mult noros, astfel că maximele termice vor atinge între 5 și 6 grade. De un cer acoperit vor avea astăzi parte și locuitorii Crișanei. Aici temperaturile vor urca până la maxim 8 grade Celsius.

Bănățenii vor avea parte de un cer acoperit și ploaie în cea mai mare parte a regiunii, iar temperaturile maxime vor fi peste normalul perioadei, astfel că vor atinge și 9 grade Celsius. În Oltenia cerul va fi variabil, iar terometrele vor indica valori maxime cuprinse între 9 și 11 grade.

În Transilvania ne așteaptă o zi cu cer noros, ploi în sudul regiunii, dar și ninsori și viscol la înălțimi de peste 1.700 metri. Maximele termice vor fi cuprinse astăzi între 2 și 6 grade Celsius. Norii vor acapar și cerul Moldovei, însă precipitații nu vom avea decât prin partea de nord-vest a regiunii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade Celsius.

În Dobrogea vom avea vreme variată cu ploi slabe, dar și momente când se va arăta soarele. Mercurul din termometre va urca astăzi până la 6 grade Celsius.

În Muntenia începem ziua cu nori, ploi slabe, dar spre amiază vom vedea și soarele. Temperaturile vor atinge valori maxime de până la 9 grade Celsius.

Citește și: Vremea 19 februarie. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei. Prognoza meteo pentru Capitală

În București va ploua în prima parte a zilei, dar spre amiază este posibil să se arate și soarele. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 6 grade. Mâine cerul va fi mai mult noros, iar maxima zilei nu va depăși 2 grade. Weekend-ul va veni însă cu o încălzire a vremii, maxima zilei de sâmbătă ajungând pânp la 7 grade Celsius.

Chiar dacă am rămas în unele zone cu vreme rece, chiar geroasă, mai ales noaptea, iată că și primăvara încearcă să-și facă loc, aducând temperaturi mai frumoase prin partea de sud-est

Temperaturile maxime de astăzi înregistrate în principalele orașe ale țării

Timișoara – 9 grade

Oradea – 7 grade

Baia Mare – 5 grade

Suceava - -3 grade

Iasi – 0 grade

Cluj-Napoza – 4 grade

Miercurea Ciuc – 2 grade

Sibiu – 4 grade

Brașov – 4 grade

Galați – 4 grade

Craiova – 10 grade

București – 6 grade

Constanța – 5 grade

Ultimele știri