Prognoza meteo 18 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Începutul de săptămână ne aduce vreme deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -9 și -1 grad Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali, până la -20 de grade.

Așadar, cerul va fi varabil, cu înorări în cursul zilei în jumătatea nordică a țării, unde pe suprafețe mici va ninge slab, cu precădere în Transilvania, Moldova și la munte.

În Maramureș, vom avea o zi geroasă, cu cer acoperit și maxime ce nu vor depăși -6 și -7 grade Celsius. Cer noros vom avea astăzi și în Crișana. Temperaturile vor fi mici și aici, iar valorile maxime vor atinge cu greu -2 și -3 grade Celsius. Bănățenii vor avea parte de cer noros și de ninsori slabe în sudul și în sud-estul regiunii. Maxima zilei nu va depăși -2 grade Celsius.

În Oltenia, cerul va fi variabil spre senin, însă temperaturile se vor menține scăzute. Așadar, temperaturile de astăzi se vor încadra între 0 și -1 grad. Pentru Transilvania, meteorologii anunță o zi rece, cu cer noros, dar și ceva ninsori slabe în sud. Astăzi termometrele vor indica între -2 și -9 grade în această regiune.

De o zi friguroasă vor avea parte și locuitorii Moldovei. Deși cerul va fi acoperit de nori, va ninge izolat. Maximele termice nu vor depăși între -3 și -9 grade Celsius.

În jumătatea de sud a Dobrogei, cerul va fi acoperit de noi, dar în jumătatea de nord, vom avea parte și de soare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și -4 grade Celsius.

În Muntenia, soarele se va arăta în întreg teritoriul. Și astăzi va fi foarte frig, iar maximele negative se vor încadra între -1 și -2 grade Celsius în cea mai mare parte a regiunii.

În capitală astăzi meteorologii anunță un cer variabil spre senin, dar maxima zilei nu va depăși -1 grad Celsius. Și marți vremea se va menține rece, iar maxima zilei va atinge -1 grad. De miercuri se încălzește astfel încât temperatura maximă atinge 4 grade Celsius.

Ultimele știri