Live acumNeatza de Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Prognoza meteo 23 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, prezintă la Neatza cu Răzvan şi Dani cum va fi vremea la sfârșitul lunii februarie.

Prognoza meteo 23 februarie 2021

profimedia

Deși de dimineață este ceață în capitală, iar termometrul arată -2 grade, vremea se va încălzi. Meteorologii anunțau că astăzi va fi cea mai caldă zi de la începutul anului și până în prezent. Este multă ceață în mai multe zone ale țării și sunt în vigoare mai multe avertizări de ceață, mai ales pentru județele din sudul și centrul teritoriului.

Citește și: Vremea 24 februarie 2021. Se răcește afară, apar condiții de ceață și polei

Pe măsură ce ne îndreptăm spre orele prânzului, ceața se va ridica, cerul va fi senin și se va arăta soarele. După orele prânzului, temperatura maximă va depăși 10-12 grade. Vremea se va încălzi și în zilele viitoare, dar mâine în partea de est a țării vremea va fi mai rece.

Această răcire se va simți mai mult în Moldova, Dobrogea, partea de nord-est a Munteniei. În schimb, în celelalte regiuni, temperaturile vor continua să crească, mai ales pe partea de vest a țării, acolo unde și ieri au fost 16-17 grade.

Zilele cele mai călduroase pentru acest interval vor fi joi și vineri, când la nivelul țării se vor înregistra maxime între 12 și 17 grade. Chiar și în capitală, vremea va fi mai caldă, iar maxima va urca până la 15-16 grade.

În weekend, vremea se va menține caldă pentru data din calendar, dar temperaturile prea ridicate pentru această perioadă nu vor ține prea multe zile. Este posibil ca la sfârșit de săptămână să se revină la temperaturile normale. Luna martie va începe cu temperaturi apropiate de media ultimelor decenii. Acest lucru înseamnă că în cele mai calde zile temperaturile vor depăși 10 -12 grade Celsius.

Începând cu noaptea de vineri vor începe precipitațiile, care se vor manifesta în partea de nord a teritoriului, iar apoi se va extinde peste tot în țară. Precipitațiile vor contribui la răcirea vremii. La munte vor reveni precipitațiile, dar de această dată sub formă de ploaie, din cauza încălzirii vremii.

Temperaturile maxime de astăzi pentru principalele orașe ale țării

Baia Mare – 11 grade

Oradea – 14 grade

Timișoara – 15 grade

Cluj-Napoca – 11 grade

Suceava – 9 grade

Iași – 9 grade

Miercurea Ciuc – 11 grade

Sibiu – 11 grade

Brașov – 9 grade

Galați – 11 grade

Craiova – 13 grade

București – 11 grade

Constanța – 7 grade