Prognoza Meteo, 24 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

La mijloc de săptămână, vremea rămâne deosebit de rece în cea mai mare parte a țării.

Prognoza Meteo, 24 martie 2021

profimedia

Cerul va fi temporar noros în regiunile din estul, sud-estul și centrul țării și în zonele montane temporar vor fi ninsori în general slabe.

Local, în sud-vest se vor semnala mai ales ninsori și lapoviță, iar în rest precipitațiile vor fi posibile doar izolat. În Moldova și în nord-estul Munteniei până diseară la ora 18.00 rămâne valabil un cod galben de intensificări ale vântului.

Vor fi perioade în care vântul va atinge viteze de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. vor fi precipitații în general slabe cantitativ mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Până la ora 21.00, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 metri, vântu va avea intensificări cu rafale de peste 70-90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 metri.

Citește și: Vremea 25 martie. Temperaturi extrem de scăzute pentru această dată. Frig și în Capitală

Vremea în Maramureș

În Maramureș vom avea cer mai mult noros, soarele arătându-se doar trecător prin vestul regiunii. La prânz, termometrele vor indica o maximă de 7 grade.

Vremea în Crișana

Pentru Crișana meteorologii anunță cer variabil și o maximă de 8 grade Celsius.

Vremea în Banat

Bănățenii vor avea vreme variată, cu soare în vest, cer noros în sud și ceva ploi slabe în partea de nord. Temperaturile de astăzi vor urca până la 9 grade.

Vremea în Oltenia

În Oltenia cerul va fi mai mult noros, va ploua slab în sud, iar temperaturile maxime se vor încadra între 6-8 grade.

Vremea în Transilvania

În nord-vest, în nordul, vestul și centrul Transilvaniei cerul va fi acoperit de nori iar șansele de precipitații vor fi reduse. În restul regiunii așteptăm ninsori, chiar dacă vor fi și momente în care se va arăta soarele. La munte, vântul va sufla cu putere viscolind zăpada.Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 0 și 7 grade Celsius.

Vremea în Moldova

Moldova se află sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului până diseară la ora 18.00. În cee ace privește precipitațiile, astăzi se anunță ninsori dar nu foarte însemnate cantitativ. Termometrele vor indica astăzi la prânz 4 grade.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea vor alterna momentele însorite cu cele în care va ninge slab. Vântul va avea și el intensificări, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade.

Vremea în Muntenia

Pentru Muntenia, meteorologii anunță vânt, ninsori slabe, dar și momente însorite. Maximele termice nu vor depăși astăzi 6 grade.

În capitală vom avea vreme variată, cu momente în care se va arăta soarele, dar și perioade în care se vor aduna norii. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 6 grade. Mâine cerul va fi mai mult noros, iar temperatura maximă va atinge 6 grade. Vineri vremea se încălzăște, iar maxima zilei va atinge 11 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 5 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 4 grade

Suceava – 2 grade

Iași – 2 grade

Brașov – 2 grade

Sibiu – 3 grade

Timișoara – 9 grade

Craiova – 6 grade

București – 6 grade

Galați – 4 grade

Constanța – 5 grade

Ultimele știri