Prognoza meteo 4 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi avem vreme plăcută în comparație cu zilele trecute, chiar cu valori maxime de până la 16 – 17 grade în anumite zone.

Prognoza meteo 4 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

În această dimineață, la ora 06.00, meteorologii au emis un cod galben de vânt, astfel că vom avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55 – 60 km/h, iar pe arii restrânse, 70 – 80 km/h.

În zona montană, vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de spte 1700 metri, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90-100 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Vom avea însă și ceva precipitații prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și Moldova. În Maramureș și nordul Orientalilor sunt posibile cantități de 15-20 litri/ metro pătrat. De asemenea, vorbim de lapoviță și ninsoare doar prin zonele montane.

Așadar, în Maramureș sunt așteptate ploi, vânt și maxime ce se vor încadra astăzi între 11 – 13 grade Celsius. Pentru Crișana meteorologii anunță cer mai mult noros, precipitații în sud și temperaturi maxime de până la 14 grade.

Ploi vom avea astăzi și în Banat, dar trecător se va arăta și soarele. În anumite zone, vântul va avea intensificări, iar temperaturile vor urca până la 11 – 14 grade Celsius. În Oltenia ne așteaptă o zi de februarie ce ne duce cu gândul la primăvară. Soarele va fi generos astăzi și ne va aduce în termometre între 14 – 15 grade.

Pentru Transilvania meteorologii anunță vânt, precipitații, dar și reprise cu soare. Valorile termice de astăzi se vor încadra între 8 – 13 grade Celsius. În jumătate de nord a Moldovei, cerul va fi maim ult noros și va ploua slab. În sud lucrurile stau diferit, soarele fiind cel care va domina peisajul. Mercurul din termometre va atinge astăzi între 11 – 16 grade Celsius.

Dobrogenii vor avea o zi de joi cu soare și temperature ridicate. Așadar, se vor înregistra astăzi între 11 – 16 grade Celsius.

În Muntenia, dacă nu ne-am uita în calendar, am putea spune că a venit primăvara. Cerul va fi variabil spre senin, iar valorile termice de astăzi se vor încadra între 14 – 17 grade Celsius.

În capitală ne așteaptă astăzi o zi cu cer variabil și o temperatură maximă de 14 grade. Mâine cerul va fi maim ult noros, iar maxima zilei se va situa în jurul valorii de 11 grade. Sâmbătă temperature maximă va atinge 10 grade.

Ultimele știri