Prognoza Meteo, 5 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit pentru prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor.

Prognoza Meteo, 5 aprilie 2021

antena 1

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei, în centrul, în estul și sudul țării unde pe arii restrânse va ploua slab, iar trecător, în Transilvania și în dealurile Moldovei, vor fi posibile precipitații mixte.

Citește și: Vremea 6 aprilie 2021. Frig în nord și nord-vest, temperaturile cresc în restul teritoriului

În Carpații Orientali și Meridionali, mai ales la începutul zilei, local va mai ninge slab, iar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, cu peste 70-80 km/h, spulberând zăpada.

Vremea în Maramureș

În Maramureș cerul va fi variabil, iar temperaturile maxime vor atinge 11-12 grade.

Vremea în Crișana

Pentru Crișana meteorologii anunță cer senin și o maximă de 12 grade.

Vremea în Banat

Cerul va fi mai mult senin și în Banat. Astăzi temperaturile vor urca până la 13 grade.

Vremea în Oltenia

În Oltenia vor mai fi ceva înnorări și ploi slabe în prima parte a zilei. Spre amiază așteptăm soare, iar în termometre vom avea maxime cuprinse între 11 și 15 grade Celsius.

Vremea în Transilvania

În Transilvania vom avea vreme variată, cu soare în vest și în nord, ploi slabe în centru, dar și ninsori în zona montană înaltă acolo unde vântul va atinge la rafală 70 – 90 km/h. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 8 și 13 grade.

Vremea în Moldova

Vremea dă semne de îmbunătățire și în Moldova, chiar dacă dimineața cerul va fi mai mult noros și vor mai fi ploi slabe, în partea a 2-a a zilei, soarele va fi din ce în ce mai prezent. Mercurul din termometre va urca până la 12 – 14 grade.

Vremea în Dobrogea

Pentru Dobrogea se anunță vreme variată, cu unele înnorări prin nord, ploi slabe în partea de sud-est și soare în restul teritoriului. La prânz vom avea între 9 și 14 grade.

Vremea în Muntenia

În Muntenia cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei și sunt așteptate ploi slabe. O data cu orele prânzului se va arăta soarele, iar temperaturile vor urca până la 14 grade.

În capitală astăzi cerul va fi acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei, dar nu este exclus ca în a doua jumătate a zilei să avem parte și de ceva raze de soare. Maxima zilei va atinge 13 grade. Mâine cerul va fi variabil iar tempertaura maximă va atinge 18 grade.

De miercuri se întorc ploile și temperaturile scăzute. Termometrele nu vor indica așadar, maim ult de 10 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 11 grade

Oradea – 12 grade

Cluj-Napoca – 10 grade

Suceava – 12 grade

Iași – 12 grade

Brașov – 8 grade

Sibiu – 10 grade

Timișoara – 13 grade

Craiova – 13 grade

București – 13 grade

Galați – 13 grade

Constanța – 11 grade

Ultimele știri