Prognoza Meteo, 5 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 5 mai 2021, vremea se va încălzi, dar va deveni ușor instabilă în mai multe regiuni ale țării.

Miercuri, 5 mai 2021, vremea se va încălzi, dar va deveni ușor instabilă în mai multe regiuni ale țării.

Profimedia

Astăzi cerul se va menține varabil, însă vor apărea și unele înnorări pe parcursul zilei. Vor fi și averse însoțit de descărcări electrice în zonele montane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, însă va avea unele intensificări pe crestele înalte de munte și în est, nord-vest. Pe timpul nopții se va semnala și ceața.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna mai. În ce zone va fi mai frig decât normalul perioadei și cât va ploua

În București cerul va fi mai mult acoperit, iar maxima zilei se va situa în jurul valorii de 22 grade Celsius. Mâine se va arăta soarele, iar mercurul din termometre va urca până la 25 grade Celisus. Vineri va fi și mai cald, maxima zilei atingând 28 grade Celisus.

Vreme în Maramureș

În Maramureș cerul va fi acoperit de nori, iar în vest va ploua. Termometrele vor indica valori maxime de până la 20 de grade Celsius în Sighetu Mm, 21 de grade Celsius în Satu Mare și Baia Mare.

Vremea în Crișana

Cer noros și ploi sunt așteptate astăzi și în Crișana, iar temperaturile vor urca până la 22 grade Celsius în Oradea și 23 de grade Celsius în Arad.

Vremea în Banat

Bănățenii vor avea o zi caldă, dar mohorâtă și ploioasă. Temperaturile vor atinge valori maxime de până la 23 de grade Celsius în Reșița, 24 de grade Celsius în Lugoj și 25 de grade Celsius în Timișoara.

Vremea în Oltenia

În Oltenia ziua de miercuri aduce ploi și descărcări electrice. Mercurul din termometre nu va indica mai mult de 22 grade Celsius în Slatina, Craiova, Rm. Vâlcea și Târgu-Jiu, iar 26 grade Celsius în Drobeta.

Vremea în Transilvania

Pentru Transilvania meteorologii anunță vreme variabilă, cu soare în centru și nord, dar și cu precipitații în sud și în est. La prânz se vor înregistra 16 grade Celsius în M. Ciuc, 19 grade Celsius în Brașov și Sfântul Gheorghe, 20 de grade Celsius în Sibiu, Cluj-Napoca și Zalău, 21 de grade Celsius în Bistrița, 22 de grade Celsius în Deva, Alba Iulia și Târgu-Mureș.

Vremea în Moldova

În Moldova soarele se va arăta mai mult în jumătatea de nord a regiunii. În sud cerul va fi mai mult noros și sunt așteptate ploi slabe. Valorile termice vor atinge maxime de până la 19 grade Celsius în Piatra Neamț, 20 grade Celisus în Suceava, Focșani și Galați, 21 garde Celsius în Bacău și Vaslui, 22 grade Celsius în Botoșani și Iași.

Vremea în Dobrogea

În Moldova cerul va fi mai mult senin, însă temperaturile sunt sub normalul acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Așadar, se vor înregistra 13 grade Celsius în Sulina, 16 grade Celsius în Constanța, 18 grade Celsius în Tulcea, 21 de grade Celsius în Cernavodă.

Vremea în Muntenia

Cerul va fi mai mult noros și în Muntenia, iar ploile sunt anunțate doar izolat și în cantități reduse. În ceea ce privește valorile termice, vom avea maxime de până la 19 grade Celsius în Ploiești, Târgoviște, Pitești și Buzău, 21 grade Celsius în Slobozia și Brăila, 22 grade Celsius în București și Alexandria, iar 23 grade Celsius în Giurgiu și Călărași.

Temperaturile maxime 5 mai din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 21 grade

Suceava – 20 grade

Oradea – 22 grade

Iași – 22 grade

Miercurea Ciuc – 16 grade

Cluj-Napoca – 20 grade

Timișoara – 25 grade

Sibiu – 20 grade

Brașov – 19 grade

Galați – 20 grade

Craiova – 22 grade

București – 22 grade

Constanța – 16 grade

Ultimele știri