Prognoza Meteo, 6 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Florinela Georgescu, director ANM, ne dă mai multe detalii despre schimbările vremii.

Prognoza Meteo, 6 aprilie 2021

profimedia

Vremea rămâne capricioasă în majoritatea zonelor țării. La București, vremea va fi frumoasă și caldă, iar temperature maximă înregistrată la orele amiezii va fi de 18 grade.

Vremea va fi caldă și frumoasă în partea de est a teritoriului, acolo unde temperaturile vor ajunge și la 18 – 19 grade. Vremea va fi destul de frumoasă aproape toată ziua. Spre seară, însă, e posibil să plouă și s-ar putea ca ploile să aibă caracter de averse.

În schimb, în regiunile vestice vremea e mai rece, iar termometrle nu vor indica astăzi mai mult de 4-5 grade.

În Crișana, Maramureș și treptat și în Transilvania vremea se va răci, precum și în nordul Moldovei. Începând din această seară, în aceste zone vor fi din ce în ce mai multe precipitații.

În următoarele 2 zile, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații care vor deveni predominant sub formă de ninsoare pentru că va fi o răcire destul de puternică, o răcire care ne va duce foarte repede la temperaturi sub normalul acestei perioade.

În acele regiuni se așteaptă și cantități acumulate de apă mai importante în urma precipitațiilor, 15 – 20 litri/mp. În toate regiunile țării se anunță vânt mai intens, care nu va face decât să sporească senzația de frig.

La munte, în zonele înalte va ninge, iar vântul va continua să bată cu putere. Mâine la București se vor înregistra doar 7 grade, iar fenomenul de răcire se face treptat în toată țara, cu precădere în jumătaea de nord a teritoriului, apoi și în celelalte regiuni.

Maximele de mâine se vor încadra între 0 și 11 grade la nivelul întregii țări. În următoarele două zile vremea va fi destul de rece, mai ales pe parcursul nopților când temperaturile vor deveni preponderent negative.

De vineri vremea va intra într-un process de încălzire simțitoare, process care va continua la începutul săptămânii viitoare, când pe partea de vest a teritoriului temperaturile se vor apropia de 20 de grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 7 grade

Oradea – 9 grade

Cluj-Napoca – 11 grade

Suceava – 13 grade

Iași – 16 grade

Brașov – 13 grade

Sibiu – 13 grade

Timișoara – 8 grade

Craiova – 16 grade

București – 18 grade

Galați – 17 grade

Constanța – 12 grade

Ultimele știri