Prognoza Meteo, 7 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 6 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 7 aprilie 2021

profimedia

După cum ne-au anunțat încă de ieri meteorologii, începând de aseară, în sud-vestul, centrul și nord-vestul țării precum și-n zonele montane și deluroase vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare.

De la ora 23.00 de aseară s-a instalat un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și-n zona Carpaților Meridionali și Orientali, cod ce va fi valabil până diseară la ora 18.00.

La altitudini despre 1500 metri vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h, iar ninsoarea va fi spulberată.

Vremea în Maramureș

În Maramureș vom avea atât ploi, cât și momente în care soarele se va arăta printre nori, iar temperaturile nu vor depăși 7-8 grade.

Vremea în Crișana

Nici în Crișana vremea nu este altfel. Cerul va fi mai mult noros, va ploua, iar soarele va fi destul de scump la vedere. Termometrele nu vor indica așadar mai mult de 9 grade.

Vremea în Banat

Bănățenii vor avea parte de ploi, soarele arătându-se doar trecător. Vântul va avea și el unele intensificări, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 10 grade.

Vremea în Oltenia

În Oltenia cerul va fi mai mult acoperit, în nord sunt așteptate ploi, dar prin sud și sud-vest, în intervale scurte se va arăta și soarele. Termometrele voi indica astăzi între 9 și 11 grade.

Vremea în Transilvania

Pentru Transilvania, meteorologii anunță precipitații mixte și chiar ninsori. La munte se va depune strat de zăpadă, iar pe creste va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade.

Vremea în Moldova

În Moldova așteptăm precipitații mixte, ninsori și intensificări ale vântului. Temperaturile vor fi mult sub normalul perioadei, astfel că se vor înregistra maxime de până la 6 grade.

Vremea în Dobrogea

Dobrogenii vor avea o zi de miercuri cu vânt, ploi și temperaturi scăzute. Se vor înregistra doar 8 grade.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va alterna perioadele în care va ploua cu scurte momente însorite. La prânz termometrele vor indica o maximă de 10 grade. În capitală cerul va fi mai mult noros, câteva ploi slabe și o maximă de 9 grade.

Ziua de joi nu aduce schimbări semnificative ale vremii, vom avea în continuare cer acoperit, ploi de scurtă durată și o temperatură maximă de 11 grade. Vineri va fi înnorat dar șansele de ploaie vor fi reduse. Mercurul din termometre va urca până la 13 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 7 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 6 grade

Suceava – 5 grade

Iași – 4 grade

Brașov – 3 grade

Sibiu – 5 grade

Timișoara – 10 grade

Craiova – 10 grade

București – 9 grade

Galați – 6 grade

Constanța – 9 grade

Ultimele știri