Eurovision 2021. Cătălina Ponor va prezenta punctajul oferit de juriul din România

Anul acesta Eurovision 2021 va debuta pe 18 mai, iar prima semifinală a competiției va avea loc la Rotterdam.

Anul acesta Eurovision 2021 va debuta pe 18 mai, iar prima semifinală a competiției va avea loc la Rotterdam.

hepta

Cătălina Ponor, fosta gimnastă româncă, va fi prezentatoarea care va anunța punctajul acordat de juriul din țara noastră.

Eurovision reprezintă o competiție muzicală la nivel internațional care a fost organizată de cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa, EBU, iar Televiziunea Română face parte din această asociație încă din 1993.

Istoria Eurovision - Ce performanțe a avut România

Prima ediție a Eurovision a avut loc în 1956, în Elveția. De-a lungul timpului, artiști de renume au urcat pe scena acetsui concurs muzical pentru a-și reprezenta țara, în lupta pentru premiul cel mare.

Citește și: Conchita Wurst, de nerecunoscut după ultima schimbare de look. Cum arată la 7 ani după ce a câștigat Eurovision

În 2021, România este reprezentată de frumoasa cântăreață Roxen. Prima semifinală are loc la Rotterdam, pe 18 mai, în timp ce cea de-a doua semifinală este programată pe 20 mai. Finala Eurovision 2021 a fost stabilită pe 22 mai.

Până în prezent, România a obținut de două ori locul 3, o dată în 2005 și o data în 2010, și o data locul 4, în 2006.

România intră în competiția pentru marele premiu alături de alte 38 de țări. Fiecare concurent în parte va primi un punctaj cumulat din notele fanilor, dar și cele ale juriului.

Eurovision 2021 - Cine reprezintă România anul acesta

Tema de anul acesta a Eurovision Song Contest 2021 este „Open Up”. Roxen a reprezenta România la ediția 65 a Eurovision 2021.

Citește și: Anunțul făcut de Roxen, reprezentanta României la Eurovision. Nu s-a mai știut nimic despre ea după ce a fost abuzată de partener

În 2019, câștigătorul competiției a fost Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”. Anul trecut, competiția nu s-a ținut, fiin reprogramată din cauza pandemiei de coronavirus.

Reacția Cătălinei Ponor când a aflat că va prezenta

Atunci când a aflat că va fi prezentatoarea punctajului oferit de juriul din România, Cătălina Ponor a fost extrem de emoționată și a declarat:

“Este o mare bucurie să susţin Romania din această postură inedită. Ştiu foarte bine ce înseamnă să îţi reprezinţi ţara într-o competiţie şi emoţiile pe care le trăieşti în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision”, potrivit news.ro.

Ultimele știri