Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Reţeta lui Vlăduţ pentru masa de Crăciun - "Cozonac cu mac și glazură albă cu fistic"

 

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru masa de Crăciun o reţetă delicioasă de Cozonac cu mac și glazură albă cu fistic!

Ingrediente pentru rețeta de Cozonac cu mac și glazură albă cu fistic

  • Pentru aluat de cozonac:
  • 500 gr făină
  • 100 g zahăr brun
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • un praf sare
  • coajă rasă de portocală
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de rom
  • 50 g stafide hidratate
  • Pentru umplutură de mac:
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 1-2 lingurițe scorțișoară
  • 100 gr mac
  • Pentru glazură albă de zahăr:
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură lapte
  • 1 lingură zeamă de portocală
  • puțină coajă de portocală
  • fistic pentru decor​

Mod de preparare pentru rețeta de Cozonac cu mac și glazură albă cu fistic

Pentru aluat de cozonac cu mac, se dizolva drojdia amestecată cu o lingură de zahăr în puțin lapte cald, apoi se adaugă și puțină făină.
Se cerne restul de făină într-un vas, se face o adâncitură la mijloc unde se toarnă maiaua crescută, coaja rasă de lămâie și portocală, stafidele hidratate și esența de rom, apoi se adaugă, treptat, restul de lapte cald, în care s-a dizolvat zahărul și puțină sare.
Se amestecă totul cu făina de pe margini și se frământă un aluat mai ferm decât aluatul de cozonac obișnuit.
Se lasă la odihnit 10 minute, după care se întinde într-o foaie subțire de circa 1,5 cm, se unge cu unt moale și se presară din belșug zahăr brun, scorțișoară și mac.
Se rulează  strâns și se crestează ruloul pe jumătate, păstrând un capăt nesecționat, apoi se împletesc cele două jumătăți, astfel încât crestăturile să se vadă frumos la exterior.
Se așază deliciosul cozonac cu mac  într-o tavă, pe hârtie de copt ș se coace la 160-170 de grade pentru 25-30 de minute.


Pentru glazură albă de zahăr, se mixează zahărul pudră cu zeama de lămâie și cea de portocală, apoi se adaugă laptele și se mixează până rezultă o compoziție spumoasă.
Se întinde glazura albă peste cozonacul cald, apoi se presară fistic și se decorează după imaginația fiecăruia.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI