Pe principiul că orice friptură este și mai delicioasă dacă este însoțită și de o garnitură și un sos gustos și cremos, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta "Muşchiuleţ magic", adică Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi.
Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț magic
Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț magic
Mușchiulețul condimentat cu sare, piper și chimen,se prepară la cuptor pentru 25-40 de minute, la temperatură medie, într-o tavă unsă cu ulei.
Broccoli se desface în buchețele și se blanșează pentru 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi se scot în apă rece pentru a opri procesul termic și ași păstra culoarea.
Cartofii se taie jumătăți, se ung cu ulei, se presară cu sare și rozmarin și se coc la cuptor la 180 de grade până se rumenesc.
Pentru sosul de brânzeturi, se topește untul și se desface făina în el, ca la sosul bechamel clasic, apoi se adaugă, treptat, laptele fierbinte amestecat cu smântâna dulce. Se amestecă intens, iar când este fiert se stinge focul și se adaugă brânza cedar rasă. Se lasă să se topească și se omogenizează. Se condimentează după gust.
Nucile pecan, se umezesc în puțină apă, apoi se presară cu sare, zahăr, cimbru și scorțișoară, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, să se rumenească puțin.
Mușchiulețul de porc se porționează în medalioane de 2-3 cm grosime care se glazurează cu sos de brânzeturi și se decorează cu nuci pecan. De asemeni, cartofii copți se umplu cu sos de brânzeturi și se decorează cu nuci pecan și buchețele de broccoli.
Poftă bună!