Pentru că orice zi trebuie să înceapă cu o gustare bună, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o delicioasă rețetă de plăcintă cu brânză și spanac.
Ce ne trebuie pentru rețeta de plăcintă cu brânză și spanac:
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu brânză și spanac
Spanacul, bine spălat, se opărește în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat, pentru 2-3 minute, apoi se lasă într-o sită la scurs.
Brânzeturile se amestecă cu gălbenușiurile, smântâna și cu spanacul răcit, apoi se încorporează albușurile bătute spumă.
Se împart foile de plăcintă în patru grupuri și se ung între ele cu ulei de măsline. pe fiecare grup de foi se așază din loc în loc în forme de grămăjoare sau insule, apoi se pliază ca un acordeon și se așază în tava unsă.
Oul se amestecă cu un praf de sare, puțin cimbrișor, smântâna și laptele, iar această compoziție se întinde peste plăcinta cu brânză și spanac, înainte de a fi dată la cuptor.
Se coace delicioasa plăcintă cu brânză și spanac pentru 30 de minute la 180 de grade. Se lasă să se tempereze ușor, apoi se poate porționa și savura cu mare poftă.
Să vă fie de folos!