Live acum
Prime Time 20:30Adela

Reţeta zilei: Plăcintă cu brânză și spanac

Pentru că orice zi trebuie să înceapă cu o gustare bună, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o delicioasă rețetă de plăcintă cu brânză și spanac.

Pentru că orice zi trebuie să înceapă cu o gustare bună, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o delicioasă rețetă de plăcintă cu brânză și spanac.

Ce ne trebuie pentru rețeta de plăcintă cu brânză și spanac:

  • 1 pachet cu foi pentru plăcintă
  • ulei de măsline:
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr brânză de oi, sărată
  • 250 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 2-3 linguri smântână
  • 10 ouă medii
  • 750 gr spanac
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 150 ml lapte
  • cimbrișor

Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu brânză și spanac

Spanacul, bine spălat, se opărește în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat, pentru 2-3 minute, apoi se lasă într-o sită la scurs.

Brânzeturile se amestecă cu gălbenușiurile, smântâna și cu spanacul răcit, apoi se încorporează albușurile bătute spumă.

Se împart foile de plăcintă în patru grupuri și se ung între ele cu ulei de măsline. pe fiecare grup de foi se așază din loc în loc în forme de grămăjoare sau insule, apoi se pliază ca un acordeon și se așază în tava unsă.

Oul se amestecă cu un praf de sare, puțin cimbrișor, smântâna și laptele, iar această compoziție se întinde peste plăcinta cu brânză și spanac, înainte de a fi dată la cuptor.

Se coace delicioasa plăcintă cu brânză și spanac pentru 30 de minute la 180 de grade. Se lasă să se tempereze ușor, apoi se poate porționa și savura cu mare poftă.

Să vă fie de folos!

Video