Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune, din categoria conservelor pentru iarnă cu vinete, minunata rețetă Magdus.
Ce ne trebuie pentru rețeta Magdus:
Rețeta Magdus - Mod de preparare
Vinetele se fierb in apă clocotită cu sare, pentru aproximativ 15 minute, fără a li se îndepărta codițele.
Pătrunjelul verde, bine spălat și scurs, se toacă mărunt și se amestecă cu miezul de nucă tocat mărunt, la cuțit, puțin ardei tocat, usturoi pisat, suc de lămâie, sare și piper, după gust.
Vinetele se scurg și se lasă la răcit. Apoi se crestează și se umplu cu compoziția de mai sus. Se pun în borcane și se toarnă ulei peste ele până la umplerea borcanelor. Se înfiletează capacele și se fierb borcanele la bain marie pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească complet în apa în care se fierb, se etichetează și se trec în cămară.
Veți avea un aperitiv grozav cu care îi veți delecta pe cei dragi.