Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune delicioasa rețetă Fasole cepuită, o combinație între fasolea albă, fasolea roșie și multă ceapă roșie, dar și ciolan de porc, afumat. Un preparat de nerefuzat!
Ingrediente pentru rețeta Fasole cepuită
Mod de preparare pentru rețeta Fasole cepuită
Fasolea, după ce a fost hidratată de cu seară la rece, în multă apă, se scurge, se clătește și se fierbe în trei ape.
În prima apă se pune și puțin bicarbonat și se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote, se scurge, se clătește și se fierbe din mou pentru 2-3 clocote. În a treia apă se lasă să fiabă definitiv până când boabele sunt bine hidratate, adăugând sare și cimbru.
Ceapa roșie se curăță, se toacă julien și se amestecă, într-o tavă de cuptor, cu ulei, sare, zahăr, piper și mult cimbru. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, timp în care se mai amestecă.
Cînd fasolea este fiartă și ceapa caramelizată, se unesc în acelaș vas și se mai fierb împreună 10 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Delicioasa fasole cepuită se servește alături de un ciolan de porc rotisat și de nelipsitele murături.
Poftă bună!
Încercați și această Rețetă de fasole bătută cu legume trase la tigaie și scăldate într-un sos delicios, sau această rețetă de Fasole cu cârnați.