Antena Căutare
Logo show

Tort Banoffee. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Este un tort cu un blat de cacao, fără adaos de făină, cremă caramel, frișcă și multe banane, dar și biscuiți.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Tort Banoffee:

  • Pentru 2 blaturi de 25-26 cm:
  • 10 ouă
  • 300 gr zah pudră
  • 100 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • unt și făină pentru tapetat formele de copt
  • Pentru creme
  • 400 gr mascarpone
  • 200 gr frișcă lichidă
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 250 gr cremă caramel
  • 3-4 banane
  • biscuiți cu portocale pentru decor
  • ciocolată amăruie, topită
  • Cum procedăm pentru a prepara rețeta de Tort Banoffee

    Pentru cele două blaturi de tort fără făină, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.

    Se presară un praf de sare peste albușuri, apoi se mixează spumă. Se adaugă, treptat, jumătate din compoziția de zahăr și se mixează energic până se obține o bezea fermă.

    Gălbenușurile se mixează cu cealaltă parte de zahăr până devin spumoase, apoi se încorporează în ele bezeaua de albușuri, folosind o spatulă.

    Se amestecă ușor, de sus în jos, pentru a se menține compoziția aerată.

    La final, se încorporează cacaua cernută deasupra, tot cu mișcări circulare.

    Se ung cele două forme de tort cu unt și se tapetează cu făină, iar la bază se așază hârtie de copt. Compoziția pentru blat de tort cu cacao se imparte în cele două forme și se coc blaturile pentru 15-20 de minute, în cuptorul încălzit, la 180 de grade. Se face, totuși și testul cu scobitoarea înțepând blaturile fix la jumătate. Dacă scobitoarea iese uscată, blaturile sunt coapte.

    Pentru crema de mascarpone cu frișcă se mixează mascarponele cu zahărul, iar frișca se mixează separat, doar până capătă volum. Apoi se unesc cele două compoziții și se mai mixează până crema capătă consistență. Pentru accentuarea gustului, se adaugă și un praf de sare.

    Cum se asamblează deliciosul ​Tort Banoffee?

    Se așază în forma de copt curată primul blat de tort peste care se întinde jumătate din cantitatea de caramel.

    Peste caramel se întinde jumătate din crema de mascarpone cu frișcă și se așază pe toată suprafața felii subțiri de banane.

    Se acoperă cu al doilea blat și din nou se întinde un strat de caramel, unul din crema de mascarpone cu frișcă și felii de banane. Pe margini se decorează cu bucăți de biscuiți și ciocolată răzuită.

    Tortul astfel asamblat se dă la rece, de preferat de pe o zi pe alta, abia apoi se scoate din formă și se porționează

    Spor și poftă bună! 

    Vineri, 29.05.2020, 10:31
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:35
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:00
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:12
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:18
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:55
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:10
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:08
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:04
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:02
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:00
    x