Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat pe bază de vinete, brânză, suc de roșii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete în straturi”.
Ingrediente pentru rețeta Vinete în straturi cu suc de roșii și brânzeturi
Mod de preparare pentru rețeta Vinete în straturi cu suc de roșii și brânzeturi
Vinetele, curățate și tăiate în felii de 1,5 cm se așază în tavă, se presară cu sare, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se deshidratează ușor.
Sucul de roșii se fierbe până se reduce consistent și se asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și usturoi răzuit.
Brânzeturile se dau pe răzătoare și se amestecă cu multe frunze de busuioc.
Într-o formă termorezistentă se așază un strat de vinete, se ung cu puțin suc de roșii, apoi se presară bânzeruri. Se repetă straturile până se termină ingredientele, iar deasupra se întinde smântâna amestecată cu gălbenușurile de ouă.
Se coc delicioasele vinete în straturi până se rumenesc bine la suprafață și se glazurează frumos.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și Rețeta Delicii de vară, o salată de vinete cu dovlecei și ardei copți.