Salata de vinete este gustoasă și ușoară, iar servirea este inedită, de mare efect!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Balerini:
Cum preparăm Rețeta Balerini
Mai întâi se îndepărtează cotoarele de la vinete, cu grăjă, fără a tăia capătul vinetelor.
Vinetele se înțeapă cu o furculiță, se așază în tavă și se coc la 250 de grade, cu ventulație, de preferință, până când se pătrund bine.
Coapte la foc iute, coaja vinetelor rămâne intactă și se poate decupa cu o foarfecă de bucătărie, sub ce formă dorim. Vlăduț a decupat-o sub formă de balerini, iar cu o lingură se scoate miezul vinetelor.
Dovleceii se spală, se taie în sferturi și se fierb în apă cu sare până se pătrund la testul cu furculița.
Dovleceii se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă împreună cu miezul vinetelor, răcut și acesta.
Se amestecă, apoi cu puțin ulei de măsline, se adaugă 2-3 căței de usturoi, răzuiți, iaurtul, sare, după gust și, opțional, puțină zeamă de lămâie.
Se mai adaugă pentru o aromă mediteraneeană, oregano verde, tocat mărunt.
Cu această salată se umplu balerinii din cojile de vinete.
Din roșii se realizează trandafiri, care vor folosi drept decor, iar drept frunze, se vor folosi frunzulițe de mentă.
O idee minunată pentru a-i impresiona pe cei dragi.