Briose cu iaurt si fructe si Placintele picante
Vladutz gateste: "Briose cu iaurt si fructe si Placintele picante"
Mod de preparare:
Adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora. Aluatul se intinde apoi direct pe hartia de copt, taiata dupa forma tavii. Taiem apoi aluatul in patratele mici si il mai lasam sa creasca cca 30 minute. Inainte de a le baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste ierburi. Incalzim cuptorul si coacem 30 minute patratelele la 180 grade. Cand sunt aurii le scoatem, le lasam sa se raceasca putin dupa care le servim.
Ingrediente:
500 gr faina alba
125 gr branza cu mucegai alb si 100g branza cu mucegai albastru ;
30 gr drojdie proaspata pentru dospit
50 gr untura
50 gr unt
un varf de cutit de sare;
1 ceapa potrivita
150 gr costita afumata
boia iute (daca nu va place picant, puneti boia dulce)
ierburi aromate (rozmarin, cimbru, oregano, marar, etc)
1 ou + lapte pt. uns
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Joi, 07.10.2010, 09:58