Cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de Cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită.

Cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită

Sfecla roșie, una dintre legumele vedetă ale toamnei, plină de gust și culoare, se combină perfect cu rasolul de vită în orice salată, sau aperitiv.

Iar dacă mai punem și cartofii dulci și mai adăugăm și câteva pere din compot, vom avea o rețetă chiar deosebită cu o combinație de gusturi, culori și arome de toamnă!

Ingrediente pentru rețeta de cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită


  • 1,5 kg rasol de vită
  • 4-5 cartofi dulci
  • 2 buc. sfeclă roșie
  • compot de pere
  • puțin hrean
  • 150 g maioneză clasică
  • 1 rădăcină de țelină cu frunze
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru rețeta de cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită

Mai întâi se fierbe carnea de vită în apă cu sare, până se pătrunde bine la testul cu furculița. Apoi se scoate în apă rece pentru a opri procesul de oxidare.

Cartofii dulci se spală bine pe coajă, se coc la cuptor înfășurați în hârtie de copt și staniol, sau folie de aluminiu. Apoi se taie în jumătăți și li se scobește interiorul, lăsând 3-5 mm de miez pe margini. Jumătățile scobite se mai coc pentru câteva minute, neacoperite, să se formeze crustă.

Citește și: Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat

Sfecla roșie se fierbe, se curăță și se taie în cuburi, iar rădăcina de țelină se coace, se curăță și se taie în cuburi. Se amestecă cuburile de la cele două ingrediente și se adaugă cuburi din carnea fiartă, cuburi de pere din compot( 1-2 pere) și cuburi din miezul cartofilor copți. Toate aceste ingrediente se amestecă cu maioneză și hrean ras, sau o pastă de hrean, după gust.

Salata de sfeclă roșie cu rasol de vită, pere din compot și maioneza cu hrean se asamblează în cupele de cartofi dulci și se presară cu rondele din tulpinile țelinei și frunze de țelină tocate, pentru un plus de aromă și de prospețime. Va fi o adevărată nebunie-n farfurie!

Dacă v-a plăcut, vă dorim să aveți spor la preparat rețeta de cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită și poftă bună la savurat!

Ultimele știri