Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune cea mai bună reţetă de sezon pentru murături asortate în saramură, pe care a denumit-o "Grădina la borcan".
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de murături asortate în saramură:
Cum pregătim rețeta de murături asortate în saramură
În primul rând alegem legume sănătoase, proaspete și potrivite ca mărime.
Varza se taie în sferturi, conopida se desface în buchețele, morcovii se taie în rondele, cei mai mari, iar cei mici se lasă întregi. Restul legumelor se lasă întregi.
Se spală foarte bine legumele și se îndeasă în borcane de sticlă încăpătoare, punându-le aleator, astfel încât să avem joc de culori. Printre legume se pun și rondele de hrean și căței de usturoi, curățați.
Sfatul lul Vlăduț este să nu se curețe hreanul ci doar să se spele foarte bine!
Se toarnă apă peste ele și se măsoară cantitatea. Se scurge apa și se amestecă cu sare proporția fiind de 1 lingură de sare la 1 litru de apă. Se amestecă apa rece cu sarea până aceasta se dizolvă și se toarnă peste legumele din borcan. Se adaugă și boabe de muștar pentru un plus de gust.
VEDEȚI ȘI Rețeta Conopidă cu sfeclă roșie în saramură!
Borcanul se lasă la loc cald aproximativ 4 zile, timp în care se va înlătura spuma care se formează.
În momentul în care lichidul din borcan se limpezește, se înfiletează capacul și se trece borcanul în cămară.
Foarte gustoase, dar și mai sănătoase sunt murăturile în saramură!