Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat dulce cu căpșuni, ciocolată, friscă dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chiquitita".
Ingrediente pentru rețeta Chiquitita
Mod de preparare pentru rețeta Chiquitita
Pentru prepararea bezelelor, se mixează albușurile spumă, presărate cu puțină sare. Se adaugă, treptat, zahărul pudră și zeama de lămâie și se mixează până rezultă o bezea fermă. Cu ajutorul unui posh cu dui, se șprițează în tavă, pe hârtie de copt bezelele care se coc la 130 de grade cu ventilație, pentru aproximativ o oră.
Pentru ganache de ciocolată se topește ciocolata la bain marie și se lasă la temperat. Frișca naturală se mixează spumă, iar spre final se adaugă zahărul. Se încorporează ciocolata topită în ea și se adaugă esența de rom.
Se lipesc două câte două bezele, pe partea cu vârf, cu cremă de ciocolată și câte o căpșună la mijloc.
Spor și poftă bună!