Ciorba de primăvară se prepară foarte rapid, cu ingrediente puține și ne poate asigura o parte din necesarul de vitamine dintr-o zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă de primăvară:
Cum se prepară Rețeta Ciorbă de primăvară?
Frunzele de la lobodă se lasă în apă fierbinte cu puțin bicarbonat pentru 10-15 minute, pentru a le intensifica culoarea, apoi se clătesc bine cu apă rece pentru a nu se mai simți gustul de bicarbonat.
Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Apoi se adaugă orezul, clătit și acesta și se amestecă bine pentru a se hidrata ușor. Se completează cu apă fierbinte și se lasă la fiert până începe să se pătrundă orezul. Apoi se adaugă frunzele de lobodă roșie, tocate mărunt, precum și nervurile din mijlocul frunzelor de salată verde, de asemeni tocate, dar și cozile de la leuștean tocate. Se fierb toate pentru 7-8 minute și se adaugă roșiile tocate.
Ciorba de primăvară cu multă vitamina C se mai fierbe pentru alte 7-8 minute, timp în care se asezonează cu sare și zeamă de lămâie, după gust.
În ultimele 3-4 minute de fierbere se adaugă și frunzele de leuștean, tocate mărunt. Leușteanul trebuie să fiarbă câteva minute, pentru a-și degaja aroma în ciorbă. Doar pătrunjelul se adaugă după stingerea focului, aroma acestuia degajându-se mult mai rapid.
Dacă nu se dorește a fi o ciorbă de post, se pot adăuga și două ouă amestecate pentru a crea franjuri, iar ciorba de primăvară se poate servi cu felii de pâine prăjite și tartinate cu cremă de brânză.
Poftă bună!