Antena Căutare
Logo show

Ciorbă țărănească de spanac. Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat dulce care conține ouă, spanac, ceapă verde , dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciorbă țărănească de spanac."

Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă țărănească de spanac:

  • 500 gr spanac
  • 1 legătură de ceapă verde
  •  1 salată verde( doar nervurile)
  • 1 legătură de leuștean
  • 350-400 gr piept de porc afumat
  • 400 gr roșii conservate
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2-3 ouă
  • sare și piper, după gust
  • Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Ciorbă țărănească de spanac

    Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se trag împreună la tigaie, în uleiul încins.

    Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din tigaie. 

    Se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, inima cum îi spune Vlăduț,, apoi roșiile și se completează cu apă fierbinte.

    Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.

    Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte, așa încât să se formeze franjuri în ciorba de spanac.

    Ciorba țărănească de spanac se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie.

    Vlăduț ne asigură că este delicioasă, mai ales servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânză frecată cu mărar.

    Spor și poftă bună!

    Miercuri, 08.04.2020, 08:47
    x