Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține ciuperci, gorgonzola, nuci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciuperci regale".
Ingrediente:Ciupercile tăiate pe jumătate, longitudinal, se prepară pe grătar, sau în tigaia de teflon, fără a fi asezonate cu sare.
Pentru sosul de gorgonzola se pune smântâna lichidă la încălzit, până dă într-un clocot și se adaugă gorgonzola ruptă în bucăți. Se amestecă intens până se topește brânza și se omogenizează sosul.
Nucile se așază într-o tavă pe hârtie de copt, se glazurează cu puțină miere diluată cu apă și se presară puțină sare deasupra. Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute.
Strugurii se dau și ei la cuptor pentru câteva minute, pentru a se deshidrata ușor și a-și degaja aroma.
Se servesc delicioasele ciuperci preparate la grătar cu sos de gorgonzola și nuci caramelizate, alături de strugurii deshidratați.
Spor și poftă bună!