Coastele de porc vor fu preparate la cuptor cu tije de usturoi verde, iar sosul rezultat va fi folosit ca bază pentru interesantul sos de măsline.
Ingrediente pentru Rețeta de coaste cu măsline:
Cum se procedează pentru a prepara rețeta de coaste cu măsline
Coastele se porționează, se asezonează cu sare și piper și se rumenesc la tigaie pe toate părțile.
Apoi, se așază în tavă, împreună cu tije de usturoi verde și se dau la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, acoperite cu folie de aluminiu.
Cartofii noi se vor fierbe în apă cu sare, doar pentru 3/4 din timpul de fierbere normal, apoi se scurg și se trag la tigaie, în unt. Se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
Sucul lăsat de coaste în tigaie, sau jiul, cum îi spune Vlăduț, se separă de grăsime, se amestecă cu măslinele verzi, cu zeamă de lămâie, puțin ulei de măsline și mentă și rezultă un sos gustos.
Cu acest sos se vor servi delicioasele coaste și cartofii noi, alături de o salată verde.
Spor și poftă bună!